Antena Căutare

La 104 ani, un bunic își îndeplinește cel mai mare vis! Este admis la facultate și își trăiește viața de student

Un fost luptător în al Doilea Război Mondial, Chester Gryzbowski, are o pasiune pentru inginerie încă din tinerețe. Ajuns acum la 104 ani, el și-a împlinit în sfârșit visul și a fost admis în "primul an de onoare" la universitatea unde a dorit mereu să învețe, relatează metronews.fr.

Un fost luptător în al Doilea Război Mondial, Chester Gryzbowski, are o pasiune pentru inginerie încă din tinerețe. Ajuns acum la 104 ani, el și-a împlinit în sfârșit visul și a fost admis în "primul an de onoare" la universitatea unde a dorit mereu să învețe, relatează metronews.fr.

Născut în 1912 în Illinois, de meserie măcelar, el nu a încetat niciodată să spere că va studia matematica și ingineria. La inițiativa unui membru al Congresului Statelor Unite și a președintelui Georgia Institute of Technology, universitate specializată în inginerie, Chester a primit un statut special de student în "primul an de onoare", scrie agerpres.ro

Sâmbătă, 28 mai, el a pozat mândru alături de ceilalți noi studenți, cu șapca tradițională și regulamentul campusului, potrivit Inside Edition.

Fostul luptător a primit și o scrisoare de la președintele universității, datată 9 mai. "Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru sacrificiile pe care le-ați făcut în serviciul țării și al lumii noastre", a scris el. Chester, care locuiește într-un centru pentru veterani, nu va putea asista la cursuri, însă s-a declarat "onorat" de această înscriere simbolică, "Georgia Tech" fiind universitatea la care a visat mereu.

După ce a terminat liceul, nu a putut fi trimis la facultate de părinți. Aceștia nu aveau destule mijloace financiare. Chester a fost trimis în 1942 pe frontul din sudul Pacificului, în războiul aliaților cu Japonia.

La întoarcerea în țară, a fost nevoit să se angajeze în sectorul alimentar pentru a-și întreține soția și fetița de trei ani, precizează site-ul Today.

Pasiunea pentru inginerie nu i-a trecut însă. Și astăzi păstrează cu mare grijă o carte de trigonometrie în camera sa. "Ingineria m-a interesat mereu fiindcă îmi place matematica și la fel de mult îmi place să construiesc. Ar fi fost un mijloc extraordinar să ajut oamenii", a declarat "studentul" care va împlini 105 ani la sfârșitul acestei luni.

Asta da SURPRIZĂ! Un băieţel a găsit într-un ou de ciocolată, în loc de jucărie, droguri extrem de periculoase. Cum s-a ... A fost lansată noua bancnotă de cinci lire. Chipul lui Winston Churchill se află pe banii englezilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x