Antena Căutare

Laureata Nobelului Păcii Nadia Murad cere ”mai mult” după moartea lui al-Baghdadi

Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi nu este suficientă, ”iar noi vrem mai mult”, pentru a se face dreptate miilor de victime ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI), consideră laureata Premiului Nobel pentru pace din 2018 Nadia Murad, relatează AFP.

”Noi nu vrem doar să vedem membri din gruparea SI ca (Abu Bakr al-)Baghdadi doar morţi. Noi vrem dreptate. Sunt mii de jihadişti SI care i s-au alăturat lui al-Baghdadi, iar ei continuă să facă ceea ce a făcut acesta”, a subliniat miercuri, într-o întâlnire cu presa la ONU, Nadia Murad.

O purtătoare de cuvânt a minorităţii yazidi - decimată - care reclamă o recunoaştere a crimelor jihadiste, ea a precizat că a discutat despre moartea liderului Si cu mai mulţi apropiaţi şi supravieţuitori.

”Toţi au spus «Ok, dar e doar al-Baghdadi. Cum rămâne cu toţi ceilalţi combatanţi SI? Ei au în continuare fiice noastre, copiii noştri. Cum rămâne cu miile de yazidi daţi în continuare dispăruţi?»”.

”Problema nu este numai al-Baghdadi. Sunt mii de jihadişti ca el (...), care nu renunţă. Deci vrem să vedem mai mult, vrem să-i vedem în faţa justiţiei”, a subliniat tânăra yazidi.

Nadia Murad s-a aflat între miile de femei şi fete yazidi răpite şi transformate în sclave de către SI, când gruparea a cucerit porţiuni întregi din Irak, în 2014.

Ea a subliniat că nu este dezamăgită de puţinele progrese ale justiţiei internaţionale, de la începutul luptei sale.

”Este nevoie de timp, noi nu vom renunţa la nimic, vom continua să căutăm dreptatea”, a spus ea.

Sursa : news.ro

Viitorul ambasador american în Rusia John Sullivan promite să lupte împotriva amestecului Moscovei în alegeri... Bolton, chemat la audieri săptămâna viitoare în ancheta destiturii lui Trump...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x