Antena Căutare

Lumea se pregătește de război! Anul 2015 a adus 289 de atacuri teroriste, iar amenințarea crește!

Lumea se confruntă în prezent cu o situație politică tensionată, în care amenințarea teroristă devine tot mai mare.

Lumea se pregătește de război! Anul 2015 a adus 289 de atacuri teroriste, iar amenințarea crește!
În anul 2015 s-au înregistrat 289 de atacuri teroriste

Lumea se confruntă în prezent cu o situație politică tensionată, în care amenințarea teroristă devine tot mai mare.

Până la data de 13 noiembrie au fost înregistrate 289 de atacuri teroriste în lume, cele mai multe fiind înregistrate în țări precum Turcia, Nigeria, Pakistan, Egipt, Siria, Iraq și Arabia Saudită.

Numeroși specialiști și analiști politici sunt de părere

Există, de asemenea, și țări între care există o situație conflictuală internă ce nu ține neapărat de o amenințare venită din partea teroriștilor(Rusia cu restul Europei și cu diferite grupări islamiste din regiune, Israel cu Palestina etc).

Israel cu Palestina

Conflictul din Israel și Palestina a început în anul 1948, după Declarația de Înființare a Statului Israel. Liga Arabă decide să intervină din partea palestinienilor, intrând cu forţele armate în fosta Palestina britanică şi începând Războiul arabo-israelian, ce mai continuă și astăzi. Țările vecine precum Liban au de suferit de urma acestor confruntări.

În Egipt și Libia, anul 2011 a adus o situație politică tensionată după ce în aceste state au avut loc revoluții și războaie civile.

În Irak, implicarea trupelor americane a generat o stare tensionate încă din anul 2003, iar situația se continuă și astăzi.

La data de 13 noiembrie s-a înregistrat ultimul atac terorist din lume, ce s-a desfășurat la Paris, în Franța. Bilanțul a ajuns la 132 de decese, iar întreaga Europă a fost profund îndurerată. Ca o consecință, multe alte state au decis să își sporească măsurile de securitate.

Poate că cel mai fierbinte punct de pe Glob rămâne în Siria, acolo unde are loc cel mai letal dintre războaiele prezentului.

Acesta a început în martie 2011 și continuă și astăzi. După mai bine de patru ani de conflict, se estimează că în jur de 300.000 de persoane au murit. Mai mult decât atât, 130.000 de persoane au fost capturate sau sunt date dispărute.

Alte zone:

Afganistan: instabilitatea guvernului conferă trupelor talibane din ce în ce mai multă forță în regiune.

Nigeria: grupări islamiste generează adesea bombardamente și atacuri guvernamentale

Se remarcă faptul că numărul conflictelor armate și a războaielor are o tendință de creștere

Franța a atacat ISIS! Avioane de luptă au bombardat o tabără teroristă și un comandament jihadist... Moment emoționant în memoria victimelor din Paris. Metropolitan Opera din New York și-a încheiat spectacolul intonând im...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x