Antena Căutare

Macron îi primeşte pe von der Leyen şi Tusk după cina cu Merkel la Élysée

Emmanuel Macron o primeşte pe Ursula von der Leyen, noua preşedintă a Comisiei Europene (CE), luni, la Palatul Élysée, relatează AFP.

Emmanuel Macron o primeşte pe Ursula von der Leyen, noua preşedintă a Comisiei Europene (CE), luni, la Palatul Élysée, relatează AFP.

Discuţiile vizează, înainte de orice, lovitura pe care i-au aplicat-o eurodeputaţii şefului statului francez prin respingerea joi a candidaturii lui Sylvie Goulard într-un post în Comisia von der Leyen.

Macron şi-a exprimat uimirea faţă de decizia deputaţilor europeni şi a arătat cu degetul rolul lui von der Leyen.

”Atunci când preşedinta Comisiei numită poartă o discuţie cu cei trei preşedinţi ai grupului iar ei se se pun de acord asupa a ceva, eu nu înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva. Aşadar am nevoie să înţeleg”.

Sylvie Goulard este vizată în continuare de o anchetă judiciară în Franţa care vizează presupuse posturi fictive de asistent parlamentar al MoDem, o suspiciune care a influenţat decizia eurodeputaţilor.

Această întâlnire face parte totodată dintr-o secvenţă diplomatică în care Macron a luat cina, duminică seara, la Palatul Élysée, cu cancelarul german Angela Merkel şi în care urmează să ia masa luni după-amiaza cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk..

Discuţiile cu Tusk ar urma să vizeze criza provocată în Siria după retragerea trupelor americane şi atacurile turce împotriva poporului kurd.

Macron urmează să se întâlnească din nou cu von der Leyen şi Merkel miercuri, la o cină cu şefi de întreprinderi, la Toulouse, unde are loc un Consiliu al Miniştrilor franco-german.

Aceste discuţii au loc înaintea summitului european crucical pe tema Brexitului, joi şi vineri, la Bruxelles.

Sursa : news.ro

Fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn se declarăun ”brexiter”; ”O bună parte a dificultăţii construirii Europei de ... FC Barcelona, după condamnarea unor lideri separatişti catalani: Închisoarea nu este o soluţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x