Antena Căutare

Mahmoud Abbas: "Nu vom participa niciodata in conflictul anti- Iran”

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas este, cu siguranta, unul dintre cei mai ocupati oameni din lume. Acasa, in Ramallah, incearca sa tina in frau tensiunile dintre propriul partid, Fatah si organizatia clasificata drept terorista Hamas.


Intr-o perpetua cautare de aliati si mediatori, Abbas a venit, luni si la Bucuresti, unde timp de o ora a vorbit cu presedintele Basescu intr-un tete-a-tete programat initial sa dureze doar 20 de minute.

Potrivit unor surse din delegatia palestiniana, unul dintre punctele fierbinti ale discutiilor a fost spectrul unui eventual conflict in Iran.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Jurnalul National, Mahmoud Abbas vine, insa, cu o veste proasta pentru coalitia anti-Ahmadinejad: Palestina va ramine deoparte intr-un astfel de razboi, pozitie explicabila inclusiv prin faptul ca Teheranul este unul dintre partenerii de baza ai Hamas, cei cu care Abbas si ai lui incearca sa evite un nou conflict.

● Care este rolul Romaniei in procesul de pace din Orientul Mijlociu?
● Romania are relatii excelente si cu Israel si cu tarile arabe. Din acest punct de vedere, cred ca poate juca un rol si, de cite ori va dori sa faca asta, este binevenita.

● In ceea ce priveste intalnirea cu presedintele Basescu, s-a vorbit public mai mult despre parteneriatele de afaceri si de bursele pentru studenti, dar probabil ca a existat si o parte politica importanta. Ati vorbit cu presedintele Romaniei ca partener al Statelor Unite, al Palestinei sau v-a interesat mai mult faptul; ca Romania va gazdui o mare parte din scutul antiracheta?
● Da, a existat aceasta discutie politica si am vorbit cu el ca si cu un prieten al poporului nostru. Pentru ca suntem prieteni, vorbim despre toate: despre problemele internationale, despre cele bilaterale, despre cultura, despre educatie, despre tot. Avem relatii bune si suntem prieteni.

CITESTE tot interviul in Jurnalul National

Obama, Lenin si Hitler, vanatori de frica si naivitate... Marina israeliana someaza Amalthea sa-si schimbe ruta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x