Antena Căutare

Marea Britanie: Alegeri generale pe 6 mai

Viata politica din Marea Britanie a intrat in trepidatii de luni seara, dupa ce s-a aflat ca premierul Gordon Brown va anuntat astazi data alegerilor generale parlamentare: acestea vor avea loc joi, 6 mai.

Practic, Brown anunta astazi ca pe data de 12 aprilie actualul Parlament se va dizolva, urmand a fi pregatite crucialele alegeri din 6 mai.

De-altfel, Brown a si cerut in aceasta dimineata acceptul Reginei Elisabeta permisiunea de a dizolva Parlamentul.

David Cameron, viitorul premier al Marii Britanii?

Liderul conservatorilor, David Cameron (foto dreapta, 43 de ani) este vazut drept favorit in aceste alegeri, urmand a-i lua fata actualului premier, Gordon Brown (foto stanga, 59 de ani), liderul laburistilor.

Temele economice vor domina spectrul politic al urmatoarelor saptamani, pana la alegerile din 6 mai.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, Partidul Conservator conduce in preferintele publicului britanic, avand 37%, pe locul secund se situeaza Partidul Laburist al actualei puteri (33%), iar pe pozitia a treia sunt Liberal Democratii (21%).

Practic, in cazul in care Conservatorii castiga alegerile din 6 mai, atunci noul premier al Marii Britanii va fi David Cameron.

Gordon Brown a venit la putere in iunie 2007, inlocuindu-l pe Tony Blair, din partea Partidului Laburist.

Pentru Romania, orice alegere a publicului britanic nu este benefica, fiindca ambii lideri ai celor doua partide se pronunta deschis pentru mentinerea permiselor de munca pentru muncitorii romani, cel putin pana la data de 1 ianuarie 2012, dar cu sanse de prelungire pana pe data de 1 ianuarie 2014, data maxima pana cand autoritatile britanice pot mentine aceasta conditie dura, la care mai sunt supusi, din spatiul UE, doar muncitorii bulgari.

Foto: dailymail.co.uk

Amenda-record: NHTSA cere sanctionarea Toyota cu 16,4 milioane de dolari pentru problema la pedala de acceleratie... A vrut sa-si coafeze si masina!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x