Antena Căutare

Românii nu vor fi afectați de Brexit?! Marea Britanie ar putea fi obligată să asigure libera circulație a cetățenilor europeni

Românii din Marea Britanie ar putea să nu resimtă nicio schimbare odată cu ieșirea din Uniunea Europeană. După Brexit, Anglia ar putea să asigure în continuare libera circulație pentru cetățenii europeni, astfel că nu vor exista schimbări de această natură.

Românii nu vor fi afectați de Brexit?! Marea Britanie ar putea fi obligată să asigure libera circulație a cetățenilor europeni
Consecințele Brexit

Marea Britanie nu poate să spere la relaţii comerciale fără fricţiuni cu Uniunea Europeană după Brexit fără a asigura libera circulaţie pentru cetăţenii europeni, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Dacă nu există libera circulaţie a persoanelor, bineînţeles că nu poate exista libera circulaţie a bunurilor, serviciilor şi capitalurilor", a afirmat Von der Leyen într-o conferinţa de presă în Croaţia, care tocmai a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Această declaraţie sună ca un avertisment pentru Regatul Unit, care ar putea fi nevoit să limiteze amploarea acordului comercial pe care vrea să îl semneze cu Bruxellesul în cadrul viitoarei relaţii după plecarea sa din blocul comunitar, prevăzută pentru 31 ianuarie.

Guvernul lui Boris Johnson şi-a anunţat intenţia de a pune capăt liberei circulaţii a persoanelor, care le permitea până acum cetăţenilor din UE să trăiască în Marea Britanie, iar britanicilor să se deplaseze şi să trăiască în ţările din UE.

SUA, ajutate de informatori de la Bagdad să-l asasineze pe Soleimani, dezvăluie Reuters... De la dragoste la ură. Cum au ajuns SUA și Iran la un pas să declanșeze Al Treilea Război Mondial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x