Antena Căutare

Marea Britanie: Imigrantii din industria alimentara, victime ale rasismului, sexismului si amenintarilor

Conform unui raport intitulat "Experiente de munca fortata in industria alimentara din Marea Britanie", imigrantii, intre care si romani, traiesc intr-un climat de teama si saracie, fiind victimele unor conditii inumane si indatorati angajatorilor, informeaza cotidianul brotanic Independent.

Cercetatorii au descoperit ca muncitorii sunt subiectul unor intimidari rasiste si sexiste si al amenintarilor. Izolati, incapabili sa vorbeasca engleza si necunoscandu-si drepturile, multi dintre ei se plang ca sunt deprimati, iar unii au fost impinsi pana in situatia de a-si face rau singuri.

De asemenea, desi o mare parte dintre ei au platit taxe agentilor, oamenii au ramas ingropati in datorii. Una dintre practici, au descoperit cercetatorii, era de a recruta prea multi lucratori si de a le oferi suficient de lucru pentru a le plati datoriile angajatorilor lor dar de a-i mentine in saracie, obligati sa imparta locuinte mici si cu conditii precare.

Altii s-au plans ca se simt ca niste roboti, muncind peste 50 de ore pe saptamana, sub supraveghere constanta si monitorizandu-li-se timpul petrecut la toaleta.

Cercetatorii au intervievat 62 de lucratori, majoritatea din Polonia, China, Lituania si Letonia, care lucrau in sudul Lincolnshire, in zona central-estica a Scotiei, in sud-vestul Angliei, la Londra si Liverpool.

In concluzie, raportul arata ca "baza pietei muncii din Marea Britanie, in pofida protectiei, poate fi profund neatractiva si mult prea des exploatativa. Munca este grea, prost platita si nesigura. Multi dintre cei intervievati castiga abia cat sa supravietuiasca. Teama si lipsa de putere sunt aproape omniprezente".

Foto: politunnel.co.uk

Franta: François Hollande se muta la Palatul Elysee si zboara la Berlin... Biserica Ortodoxa Rusa i-a facut cont de Facebook Patriarhului Kirill...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x