Antena Căutare

Marina Ovsyannikov,jurnalista care a transmis live un mesaj anti-război la o televiziune din Rusia. Ce pedeaspsă a primit, de fapt

Marina Ovsyannikova, un editor de știri din Rusia, a avut curajul impresionant de a apărea la televizorul, în timpul unei transmisiuni live de știri, în spatele prezentatoarei, cu o pancartă pe care scrisese un mesaj anti-război.

Marina Ovsyannikova afara la un interviu Galerie
Marina Ovsyannikova, un editor de știri din Rusia, a avut curajul impresionant de a apărea la televizorul, în timpul unei transmisiuni live de știri, în spatele prezentatoarei, cu o pancartă pe care scrisese un mesaj anti-război. | Profimedia

Marina, care e jurnalistă de profesie, nu și-a mai dorit ca ascultătorii să fie îndoctrinați numai cu știri false de către canalele de televiziune rusești și a decis să ia atitudine, chiar dacă știa că cee ace face e riscant.

Rusoaica a apărut în spatele prezentatoarei de la pupitru de știri cu o pancartă pe care a scris “Nu războiului!”, însoțit de un mesaj în care îi anunța pe ascultători că sunt manipulați prin răspândirea de știri false.

Marina Ovsyannikova, jurnalista lăudată pentru actul ei de curaj

Femeia și-a asumat faptul că ar fi putut fi aspru pedepsită pentru faptele sale, dar în ciuda repercusiunilor, nu a dat înapoi. Marina, care e mama a doi copii, și-a riscat libertatea pentru a transmite un mesaj important poporului rus în timpul războiului ruso-ucrainean.

Citește și: Joe Biden oferă noi ajutoare Ucrainei. Ce a publicat președintele american pe rețelele sociale

De la începerea războiului și până în prezent, timp de 21 de zile, rușii au fost și mare parte dintre ei continuă să rămână dezinformați din cauza faptului că nu mai au acces la alte surse de informare în afară de cele rusești, potrivit NDTV.

Prin urmare, cei de la conducerea Rusiei au hotărât să îi țină pe locuitorii țării departe de adevăr și să îi mintă și manipuleze în ceea ce privește desfășurarea războiului de pe teritoriul Ucrainei.

După fapta sa curajoasă, Marina a fost reținută de polițiști și risca chiar și închisoare pe o perioadă de 15 ani. Fapta jurnalistei a fost intens lăudată în lumea întreagă, începând de luni seara, când a demonstrat că nu mai poate să ascundă adevărul de poporul rus.

Ce pedeapsă a primit jurnalista

Gestul rusoaicei a devenit viral. După ce a fost reținută, ea a povestit că a fost interogată pentru 14 ore. În cele din urmă, un judecător din Moscova a decis eliberarea femeii și pedepsirea ei cu o amendă în valoare de 30.000 de ruble, adică 280 dolari.

Marina ar fi putut fi acuzată pentru protest ilegal și risca să primească 10 zile de arrest. Pedeapsa ei a venit nu doar pentru faptul că a întrerupt buletinul de știri live cu mesajul ei anti-război, ci pentru video-ul pe care l-a publicat după ce comisese fapta.

Citește și: Ce spune Volodimir Zelenski despre negocierile cu Rusia. Mesajul președintelui din Ucraina: „Sună mai realist”

Jurnalista a publicat un video în care explica motivele pentru care a decis să protesteze și i-a îndemnat pe ruși să iasă în stradă.

În curtea de judecată, Marina Ovsyannikova a pledat nevinovată, spunând că ea crede în continuare că Rusia comite o crimă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a decis să îi ofere protecție jurnalistei, oferindu-I azil sau protecție prin ambasadă.

Ce spune Volodimir Zelenski despre negocierile cu Rusia. Mesajul președintelui din Ucraina: „Sună mai realist”... Mesajul emoționant al Olenei Zelenski pentru Volodimir: „La fel ca fiecare femeie din Ucraina, mă tem pentru soţul meu”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x