Antena Căutare

Marocan arestat la Barcelona, suspectat de pregătirea unui atentat după ce a depus în mod public jurământul de credinţă faţă de Statul Islamic

Un marocan, prezentat ca foarte radicalizat, suspectat de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi care plănuia să comită un atentat a fost arestat la Barcelona, în urma unei anchete comune cu Marocul şi Statele Unite, a anunţat vineri poliţia spaniolă, relatează Reuters.

”Suspectul plănuia să comită o acţiune teroristă, ale cărei detalii nu sunt cunoscute” în acest stadiu, a anunţat într-un comunicat Garda Civilă.

Marocanul are legături cu Statul Islamic de peste patru ani, însă a dat semne de radicalizare abia recent, a precizat poliţia.

Interesul suspectului faţă de gruparea jihadistă a crescut după instaurarea izolării în Spania, la 14 martie, în cadrul luptei împotriva epidemiei noului coronavirus, precizează poliţia în comunicat.

Marocanul a depus un jurământ de credinţă faţă de SI în mod public şi şi-a exprimat ura faţă de Occident pe reţele de socializare.

El a efectuat mai multe deplasări în Brcelona, în cursul cărora poliţia consideră că a efectuat reperări în vederea comiterii unui atentat.

Sursa : news.ro

Rusia înregistrează peste 10.000 de contaminări cu noul coronavirus a şasea zi consecutiv; bianţul covid-19 creşte cu 9... A împușcat doi oameni pentru că nu a fost lăsată să mănânce un burger! „A plecat și s-a întors cu un pistol. S-au auzit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x