Antena Căutare

Marşul programat pentru weekend în Hong Kong, anulat după ce trei lideri pro-democraţie au fost arestaţi

Marşul programat pentru weekend în Hong Kong a fost anulat după ce trei lideri pro-democraţie au fost arestaţi, informează The Guardian.

Marşul programat pentru weekend în Hong Kong a fost anulat după ce trei lideri pro-democraţie au fost arestaţi, informează The Guardian.

Trei lideri ai mişcărilor de stradă din Hong Kong - Andy Chan, Agnes Chow şi Joshua Wong - au fost arestaţi joi noapte şi vineri dimineaţă.

Wong a fost arestat la primele ore ale dimineţii de vineri, când se îndrepta spre metrou. El a fost „forţat să intre într-o furgonetă”, a anunţat partidul Demosisto al cărui secretar general este.

Wong şi Chow au fost acuzaţi de „incitare” şi „participare” la adunări neautorizate, privind demonstraţiile din 21 iunie.

În weekend era programat un protest amplu care marca cinci ani de la începerea demonstraţiilor cunoscute ca Umbrella Movement.

Joshua Wond a fost arestat şi închis pentru implicarea în acele manifestaţii şi a fost eliberat din închisoare cu patru zile înainte de 21 iunie.

Protestul de sâmbătă a fost anulat după ce vineri nu a primit autorizaţia.

Bonnie Leung de la Civil Human Rights Front, care a făcut apelul pentru autorizarea manifestaţiei, a afirmat că este de părere că poliţia încearcă să intimideze oamenii. „I-au arestat în dimineaţa aceasta pe Joshua Wong şi Agnes Chow, aşadar este un real pericol că ne putem aştepta la sancţiuni similare”, a spus ea.

Andy Chan a fost reţinut de autorităţi joi noapte, când, aparent, încerca să se îmbarce pentru un zbor spre Japonia. El a fost arestat sub suspiciunea de revoltă şi agresiune asupra unui ofiţer de poliţie, a scris presa locală.

De la începutul recentelor proteste, în luna iunie, în urma unei controversate legi a extrădării, au fost arestate aproximativ 900 de persoane. Legea a fost suspendată, însă demonstraţiile au evoluat şi oamenii cer acum o reformă democratică şi investigarea actelor brutale comise de poliţie.

Sursa : news.ro

Donald Trump şi-a anulat vizita în Polonia din cauza uraganului care se îndreaptă spre Florida... Asistenta personală a lui Trump a demisionat după ce a oferit reporterilor detalii indiscrete despre preşedinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x