Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

„Mama a murit ieri, tata, acum o săptămână. Am ajuns un bolnav fără salariu”. Mărturii sfâșietoare din orașul în care coronavirusul a omorât în fiecare familie

Într-un orășel mic din Italia, coronavirusul a omorât deja o sută de oameni. Toate familiile sunt în doliu. Danilo a povestit cum, la distanță de doar câteva zile, și-a pierdut mama și tatăl. Și pe el l-a lovit COVID-19. Nu i-a văzut în ultimele lor zile de viață.

Mărturii sfâșietoare din orașul în care coronavirusul a omorât în fiecare familie

Profimedia

„Mama mea a murit ieri, tatăl meu acum o săptămână. Eu, în schimb, astăzi nu mai am febră. Sper să mă descurc, dar nu ştiu ce se va alege de mine.

Înainte de Covid eram geometru. Acum sunt bolnav fără salariu, pentru că nimeni nu mă plăteşte pentru boală şi dolii.”

Danilo are 48 de ani și locuiește în Nembro, o localitate din provincia Bergamo, Italia. Și-a spus povestea publicației italiene Il Giornale. Ca el, sunt sute, poate mii, de oameni.

„Am pierdut cel puţin douăzeci de alte rude, prieteni şi cunoscuţi”

Coșmarul lui a început acum trei săptămâni.

Un vaccin experimental împotriva coronavirusului va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel: „Într-o lună vom avea documentele”

„Tatăl meu a fost internat la Alzano Lombardo şi nu l-am mai văzut de atunci. Ni l-au arătat două minute, când era deja în comă. Câteva zile după moartea sa, au luat-o pe mama mea.

Ieri dimineaţă ni s-a spus că a murit. Singura care a văzut-o a fost sora mea, în timp ce o puneau în sicriu.

Între timp am pierdut cel puţin douăzeci de alte rude, prieteni şi cunoscuţi”, a scris el.

„Mai mult decât un sat, Nembro pare pentru a arăta ca un abator de oameni, epicentrul unui flagel biblic”, scrie Il Giornale.

Așa arată coronavirusul! Pacienții se zbat să respire, cu „pungi de plastic” peste cap. Medicii din Bergamo sunt epuizați, dar nu renunță

Autoritățile sunt convise că numărul deceselor va crește.

„Este un oraş mic cu 11.500 de locuitori, în care Covid-19 a ucis 91 de oameni din 25 februarie. Dar cifra oficială include doar persoanele care au fost testate. Dacă adăugăm morţii în casă fără test, numărul va creşte.

Mai sunt aproximativ 140 de pacienţi închişi în casele lor, aşteptând să afle dacă se vor ameliora sau se vor agrava”, a declarat comisarul pentru lucrări publice, Matteo Morbi.

„Funeraliile nu mai sunt meseria mea, sunt coşmarul meu”

Cimitirul din Bergamo nu mai face față. Sicriele oamenilor uciși de coronavirus sunt duse, în camioanele armatei, la crematoriile din regiunea Emiia Romagna.

„Am avut 330 de morţi aici în oraş. În biserica cimitirului există 112 sicrie care aşteaptă îngroparea. Facem o înmormântare la fiecare jumătate de oră şi redirecţionăm morţii către crematoriile din Emilia Romagna”, explică consilierul pentru serviciile de la cimitirul din Bergamo, Giacomo Angeloni.

Coronavirusul omoară și oameni sănătoși! O asistentă care lucra zi și noapte cu bolnavii de COVID-19 și-a luat viața: „Era dedicată trup și suflet meseriei”

Cei care lucrează la Generali Bergamasca, cea mai mare agenție funerară din Bergamo, sunt îngroziți de numărul uriaș de cadavre. S-au îmbolnăvit și ei de coronavirus, nu au echipamente de protecție, iar autoritățile nu îi ajută. Le este frică.

„Este şocant. De obicei, facem 1.300 de înmormântări pe an, dar între 1 şi 15 martie am făcut deja 500. Refuzăm jumătate din cereri şi, ca şi cum nu ar fi suficient, ne riscăm viaţa. Tatăl şi unchiul meu s-au îmbolnăvit şi împreună cu ei mulţi angajaţi.

Nu avem costume de protecţie, mănuşi şi măşti pentru că guvernul nu ne consideră categorii expuse la risc. Noaptea pentru mine nu mai există. Lucrez până târziu şi când mă culc nu închid un ochi. Funeraliile nu mai sunt meseria mea, sunt coşmarul meu”, a mărturisit Roberta Caprini, responsabilă la Generali Bergamasca.

Țara în care coronavirusul omoară un om la fiecare 10 minute. Nu, nu este Italia: „50 de persoane sunt infectate cu COVID-19 pe oră”

Joi, Italia a devenit țara cu cei mai mulți morți din cauza coronavirusului.

Vineri, 627 de persoane au murit în Italia din cauza COVID-19, cel mai mare număr de decese înregistrate într-o singură zi.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns în această ţară la 4.032 de morţi, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 47.021, au anunţat vineri seară autorităţile italiene.

Recomandari