Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Masacru! Cel puțin 100 de oameni au fost executați, într-un sat din Mali. Autoritățile spun că numărul victimelor ar putea crește

Masacru în Mali! Aproximativ 100 de oameni au fost executați într-un sat din centrul Mali. Trupurile celor morți au fost arse, conform agenției de știri RFI.

Masacru! Aproximativ 100 de oameni au fost executați într-un sat din centrul Mali. Trupurile celor morți au fost arse, conform agenției de știri RFI.

O sută de oameni au fost uciși într-un sat din centrul Mali, în care mojoritară este populația de etnie dogon. Trupuirile celor executați, se bănuiește, din motive etnice, au fost incinerate, dar autoritățile au anunțat că nu au oprit căutările, aștepând ca numărul victimelor să crească, scrie BBC.com.

Mai mulți bărbați înarmați s-au furișat în casele sătenilor și au deschis focul, în toiul nopții.

„Trupurile victimelor au fost incinerate, dar continuăm căutările. Satul avea mai puțin de 300 de locuitori, au masacrat jumătate din populație”, a declarat un reprezentant al autorităților locale, pentru AFP.

„Au venit în toiul nopții, au început să tragă, să fure și să distrugă tot ce le-a ieșit în cale”, a adăugat acesta.

Tensiunile în Mali au atins cote alarmante, în ultimele luni, numărul atacurilor de acest fel crescând, fiind săvârșite fie de grupări etnice, fie de jihadiști. Confruntările violente dintre vânătorii dogoni și tribul semi-nomadic Fulani sunt frecvente.

În aceeasși regiune din Mali, în luna martie, 130 de membri ai tribului Fulani au fost uciși de bărbați înarmați ce purtau veșmintele tradiționale ale grupului dogon.

Recomandari