Antena Căutare

Drama bărbatului care a murit înecat, cu fiica de doi ani în brațe. Mexicanul voia să treacă granița ilegal pentru o viață mai bună

Fotografia cu cadavrul tatălui, Oscar Alberto Martinez, 25 de ani, şi a fetiţei sale Angie Valeria, care ar avea doi ani, plutind la malul Rio Grande a provocat emoţia comunităţii internaţionale. Ea a devenit un simbol al dramei imigraţiei spre Statele Unite. Victimele vor fi înmormântate luni într-un cimitir aflat la periferia capitalei San Salvador.

Fotografia cu cadavrul tatălui, Oscar Alberto Martinez, 25 de ani, şi a fetiţei sale Angie Valeria, care ar avea doi ani, plutind la malul Rio Grande a provocat emoţia comunităţii internaţionale. Ea a devenit un simbol al dramei imigraţiei spre Statele Unite. Victimele vor fi înmormântate luni într-un cimitir aflat la periferia capitalei San Salvador.

Corpurile unui salvadorian şi al fiicei sale care s-au înecat încercând să traverseze Rio Grande la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite au fost repatriate duminică în El Salvador pentru a fi înmormântate, relatează luni France Presse.

Cei doi imigranţi s-au înecat la 23 iunie, iar trupurile lor au fost găsite pe malul mexican al Rio Grande lângă Matamoros, în statul mexican Tamaulipas.

"Oscar şi copilul său au devenit o icoană ce atrage atenţia la nivel naţional şi internaţional privind drama migraţiei, care are loc de mult timp", a declarat Cesar Rios, director al Institutului salvadorian al migrantului (Insami).

El a subliniat că în cadrul fluxului de migraţie din El Salvador şi alte ţări din America Centrală spre Statele Unite "se produce o moarte în fiecare zi sau o dispariţie" din cauza riscurilor multiple cu care se confruntă candidaţii la emigraţie.

Cazul lui Oscar Martinez şi al fiicei sale ilustrează "ineficienţa politicilor duse de guvernele" care nu ajung "să asigure o viaţă demnă" cetăţenilor lor şi "pentru tineri posibilitatea de a se proteja în viitor", a apreciat Rios.

El a reamintit că majoritatea fluxurilor migratorii spre Statele Unite sunt o consecinţă a sărăciei şi nesiguranţei în ţările de plecare.

"El Salvador este în doliu", a declarat Miguel Montenegro, coordonator al Comisiei pentru drepturile omului (CDHES) din El Salvador. "Moartea lui Oscar şi a fiicei sale necesită o reflecţie asupra cauzelor ce determină plecarea oamenilor" în exil, a spus el.

Bonele lui Meghan Markle și Prințul Harry renunță la a mai avea grijă de fiul lor! Cum tratează Casa Regală oamenii ,,de... Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că sistemul rusesc de rachete S-400 va fi livrat în 10 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x