Antena Căutare

Milioane de chinezi au sarbatorit intrarea in Anul Sarpelui

Cu artificii spectaculoase, ceremonii traditionale si foarte multa voie buna, chinezii au intrat, oficial, in Anul Sarpelui. Ca la orice mare sarbatoare, la miezul noptii, cerul a fost impanzit de focurile de artificii, menite, potrivit unei vechi legende, sa alunge spiritele rele. Sarbatorile vor continua doua saptamani!

Chinezii au sarbatorit cu fast intrarea in Noul An. Sute de mii de oameni au iesit in strada pentru a privi spectacolele de artificii, organizate de autoritati. In anumite regiuni, chinezii au prelungit show-ul de artificii si au pus la bataie propriile achizitii in acest sens.

Ca in fiecare an, conducerea Republicii Populare Chineze a asistat la un spectacol extrem de colorat, la care au participat atat copii, cat si nume sonore din industria muzicala chineza.

Chinezii au petrecut cateva ore bune in bucatarie pentru a pune pe masa cele mai apreciate traditii culinare pentru noaptea dintre ani. Galustile cu carne si legume sunt nelipsite de la cina de Revelion. Intr-una dintre acestea, chinezii pun o moneda, iar persoana care o gaseste va avea noroc si se va imbogati in noul an.

Cel mai deosebit spectacol din ajunul anului nou a avut loc intr-o provincie din sud-vest, unde zeci de oameni au dat viata unui dragon improvizat, ce a intrat in Cartea Recordurilor in urma cu 10 ani, ca fiind cel mai lung dragon de paie din lume.

De la preparate culinare la decoratiuni ale casei, chinezii s-au pregatit din timp pentru a sarbatori cum trebuie intrarea in Anul Sarpelui.

Sarbatorile au fost in toi si in Japonia, unde mii de chinezi au petrecut noaptea dintre ani, conform riturilor stravechi.

Jumatate din toate alimentele produse in lume sunt aruncate la GUNOI, in fiecare an... Mii de oameni au participat la cel mai mare festival din Bolivia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x