Antena Căutare

Ministrul german de Interne Horst Seehofer refuză să dea mâna cu Merkel în contextul confirmării a 150 de cazuri de contaminare cu coronavirus în Germania

Ministrul german de Interne Horst Seehofer a refuzat luni să strângă mâna cancelarului german Angela Merkel, în contextul în care epidemia noului coronavirus se extinde în ţară, în care se înregistrează de-acum 150 de cazuri confirmate, relatează AFP.

Merkel i-a întins mâna lui Seehofer la începutul unei conferinţe pe tema migraţiei, însă ministrul a refuzat să dea mâna cu ea, cu un gest, zâmbind.

Cei doi conducători au râs împreună, a observat un fotograf AFP.

Ca măsură de prevenţie, profesioniştii din domeniul sănătăţii recomandă să se evite salutul prin strângerea mâinii.

Luni dimineaţa 150 de cazuri de Covid-19 erau înregistrate în Germania.

Evaluarea riscului la adresa populaâiei a fost crescută la nivelul ”moderat” de la nivelul ”slab către moderat” la care se afla anterior.

Epidemia a atins zece landuri germane din 16, precizează Lothar Wieler, directorul Robert Koch-Institut, autorittatea federală de control şi luptă împotriva bolilor.

Duminică se înregistrau 129 de cazuri de contaminare confirmate.

Peste jumătate dintre pacienţii contaminaţi - 86 - locuiesc în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din ţară, unde mai multe şcoli şi instituţii publice au fost închise luni, într-o încercare de a îndigui extinderea virusului, scrie Reuters.

Autorităţile sanitare au stabilit originea contaminării în 140 de cazuri.

Cu toate acestea, ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a apreciat luni că nu vede vreun motiv de interzicere a marilor adunări publice, ca în Franţa de exemplu, unde Guvernul a decis să anuleze reuniuni publice de peste 5.000 de persoane în locuri plasate în izolare.

”Decizia se află în mâna autorităţilor locale”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Sursa : news.ro

Riscul sanitar legat de epidemia coronavirusului în UE creşte de la moderat la ridicat, anunţă preşedinta CE Ursula von ... Primele discuţii tensionate între Londra şi UE despre relaţia post-Brexit...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x