Antena Căutare

Ministrul suedez de Externe: Iranul a eliberat şapte membri ai echipajului petrolierului britanic Stena Impero

Iranul a eliberat şapte din cei 23 de membri ai echipajului petrolierului suedez sub pavilion britanic Stena Impero, care a fost sechestrat în această vară, a anunţat miercuri Ministerul de Externe suedez, transmite Reuters.

Iranul a eliberat şapte din cei 23 de membri ai echipajului petrolierului suedez sub pavilion britanic Stena Impero, care a fost sechestrat în această vară, a anunţat miercuri Ministerul de Externe suedez, transmite Reuters.

Vasul Stena Impero a fost reţinut pe 19 iulie de Garda Revoluţionară a Iranului, în strâmtoarea Ormuz, pentru că ar fi încălcat legislaţia maritimă, la două săptămâni după ce Marea Britanie a reţinut un petrolier iranian în largul Gibraltarului. Vasul iranian a fost eliberat în august.

Ministrul suedez de Externe Margot Wallstrom a anunţat într-un comunicat că ambasada suedeză din Teheran a confirmat că şapte dintre cei 23 de membri ai echipajului au fost eliberaţi.

”Precizez cu uşurare că o parte din echipaj a fost eliberat. Aştept acum eliberarea navei şi a restului echipajului. Este, desigur, foarte mulţumitor pentru echipaj şi rudele membrilor acestuia”, a spus Wallstrom.

Declaraţia nu menţionează cine sunt membrii echipajului care au fost eliberaţi şi nici unde se află aceştia.

Wallstrom a arătat că Suedia a fost în contact zilnic cu Iranul, la nivel înalt, de când a fost sechestrată nava.

”A fost un subiect important atunci când m-am întâlnit cu ministrul de Externe Zarif la Stockholm. Deşi nava este sub pavilion britanic, am făcut tot posibilul să ajutăm, a spus Wallstrom.

Directorul general şi preşedintele Stena Bulk, Erik Hanell, a afirmat miercuri, într-un comunicat, că şapte membri ai echipajului vor fi eliberaţi şi că restul echipajului va rămâne la bordul vasului, pentru ca acesta să fie operat în siguranţă.

Miercuri dimineaţă, televiziunea iraniană de stat a relatat că Teheranul va elibera şapte membri ai echipajului, din motive umanitare.

Sursa : news.ro

Marea Britanie, mișcare șoc pentru Europa: Brexit-ul a fost amânat! Sute de mii de români, vizați de decizia Parlamentul... O nouă scurgere de date de pe Facebook include datele personale a sute de milioane de utilizatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x