Live acumAjut Eu!
Prime Time 20:00iUmor

„Căutați unde arată îngerul”! Misterul dispariției Emmanuelei ar putea fi elucidat, după aproape patru decenii. Dezlegarea vine de la Vatican!

O scrisoare anonimă ar putea duce la elucidarea unui mister vechi de aproape patru decenii. Vaticanul a acceptat să deschidă două morminte în vechiul Cimitir Teutonic, în căutarea Emmanuelei Orlandi, o adolescentă care a dispărut când avea doar 15 ani. 

O scrisoare anonimă ar putea duce la elucidarea unui mister vechi de aproape patru decenii. Vaticanul a acceptat să deschidă două morminte în vechiul Cimitir Teutonic, în căutarea Emmanuelei Orlandi, o adolescentă care a dispărut când avea doar 15 ani.

Rudele Emmaluelei Orlandi, adolescenta dispărută în urmă cu 36 de ani, au primit o nouă rază de speranță. O scrisoare anonimă îi îndeamnă să „caute unde arată îngerul” într-un cimitir al Vaticanului.

Dispariția adolescentei este unul dintre cele mai mari mistere neelucidate ale Italiei. Pe 11 iulie, două morminte din vechiul Cimitir Teutonic vor fi deschise, iar rămășițele umane din interior vor fi datate și apoi testate pentru a se stabili dacă ADN-ul se potrivește cu cel al fetei dispărute.

„Căutați unde arată îngerul”, face referire la statuia unui înger din acest cimitir. La deshumare vor participa rudele fetei, avocații familiei și avocații Sfântului Scaun, conform informațiilor oferite de Alessandro Gisotti, purtător de cuvânt al Vaticanului.

„După 35 de ani în care nu a existat niciun fel de cooperare, începerea unei investigații este un pas important”, a declarat Pietro Orlandi, fratele tinerei dispărute, agenției de presă Ansa.

Nu este prima oară când familia Orlandi primește astfel de scrisori. În 2012, mormântul unui mafiot înhumat într-o bazilică din Roma, Enrico De Pedis, a fost deschis, în urma unui pont primit de o televiziune în anul 2005. Polițiștii nu au găsit nimic relevant pentru cazul Emmanuelei Orlandis.

În 2018, descoperirea unor oase umane în timpul lucrărilor la Ambasada Vaticanului din Roma a creat frenezie în presa italiană, bănuindu-se că acestea ar putea aparține Emmanuelei. Testarea ADN a infirmat această ipoteză.

Emmanuela Orlandi, fiica unui funcționar al Sfântului Scaun, a dispărut acum 36 de ani. Poliţia nu a scos din calcul faptul că adolescenta ar fi fost răpită sau ucisă din motive care nu au vreo legătură cu Vaticanul.

Dacă ar mai fi în viață, Emmanuela ar avea 51 de ani.

Recomandari