Antena Căutare

Mitt Romney a castigat si alegerile primare din Nevada

Favoritul republican pentru candidatura la Casa Alba, Mitt Romney, a castigat si alegerile primare din Nevada, dupa New Hampshire si Florida. Potrivit rezultatelor partiale, Romney a obtinut 43% din voturi, dupa numararea a circa 43% din sufragii, aproape de doua ori mai mult decat principalul sau rival, Newt Gingrich.

Om de afaceri miliardar si fost guvernator al statului Massachusetts, Mitt Romney reprezinta aripa moderata a republicanilor. El a adoptat, insa, pozitii mai agresive dupa esecul din Carolina de Sud.


Romney poate conta si pe fonduri financiare mult mai mari decat Newt Gingrich, un element esential in campaniile electorale americane. Gingrich spune, insa, ca si Romney este un "om de stanga", ca Obama, asa ca el va lupta pentru sansa sa pana la conventia republicana din august, care va avea loc tot in Florida.

Dupa numararea a 43% din voturi, Romney are 43% din sufragii, urmat de Newt Gingrich (25%) si Ron Paul (19%). Fostul senator de Pennsylvania, Rick Santorum, a ocupat pozitia a patra, cu 12% din voturile alegatorilor republicani.

Romney le-a multumit sustinatorilor la cartierul general al campaniei sale din Nevada, spunandu-le: "Aceasta nu este prima data cand mi-ati dat votul vostru de incredere, dar de data aceasta o sa-l iau cu mine la Casa Alba", referindu-se la victoria sa din Nevada din 2008.


Nicolas Sarkozy critica Rusia si China pentru blocarea rezolutiei ONU legata de Siria... Iranul ameninta orice tara care ii va ajuta "inamicii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x