Antena Căutare

Moment stânjenitor pentru soții Biden: „Ne deschide și nouă ușa cineva?” Ce s-a întâmplat când au ajuns la Casa Albă

Noul președinte al SUA și Prima Doamnă au avut parte de câteva secunde stânjenitoare înainte de a intra în Casa Albă. În ziua în care președintele a depus jurământul, soții Biden s-au trezit în fața unei uși închise.

Joe Biden, îmbrăcat la costum și Jill Biden, cu un palton albastru, în fața unor uși închise, la Casa Albă Galerie
Noul președinte al SUA și Prima Doamnă au avut parte de câteva secunde ciudate înainte de a intra în Casa Albă | gettyimages.com

Joe Biden a fost învestit ca președinte al SUA și urma să intre în noua lui locuință, alături de Prima Doamnă. Joe și Jill Biden au coborât din mașină și au pășit pe scări către Porticul de Nord. S-au întors către mulțime, au salutat în timp ce fanfare cânta imnul președintelui, iar apoi, când au vrut să intre, au dat peste două uși de lemn, mari, închise, potrivit New York Times.

Într-un articol intitulat: „Poate cinva să ne deschidă ușa, vă rugăm?”, publicația americană a atras atenția asupra erorii de protocol.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO.

O greșeală de protocol a făcut cuplul prezidențial să treacă prin câteva secunde stânjenitoare, în car enu știau cum să procedeze. Situația a fost remediată rapid, iar ușile s-au deschis, dar presa americană nu a trecut este greșeală, fără să o scoată în evidență.

O greșeală de protocol i-a adus pe soții Biden în fața unei uși închise

„Faptul că ușile din față nu au fost lăsate deschise pentru cuplul prezidențial atunci când cei doi au sosit la Porticul de Nord a fost o eroare de protocol”, a declarat Lea Berman, fost secretar pentru activități sociale, în timpul administrației Bush.

Citește și: Donald Trump, printre palmieri după plecarea de la Casa Albă. Cum arată Mar-a-Lago, clubul în care s-a instalat fostul președinte

În mod normal, noul cuplu prezidențial ar fi trebuit să fie întâmpinat de fostul cuplu, însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că Donald și Melania Trump au părăsit Casa Albă cu câteva ore înainte de ceremonia de învestire a lui Biden.

Administratorul Casei Albe Timothy Harleth, fost manager la hotelul Trump International din Washington, a fost concediat chiar în prima zi de președinte a lui Joe Biden. Fostul administrator a precizat că îndeplinirea acestei funcții a fost o onoare pentru el. În locul lui, Joe Biden va numi alt administrator al Casei Albe.

Citește și: Fotografie rară cu Joe Biden și Jill Biden în tinerețe. Soția sa, o domnișoară superbă cu părul bălai și umerii goi

Joe Biden a depus jurământul de președinte

Joe Biden a fost învestit ca președinte al SUA și a jurat să respecte Constituția și să fie un președinte pentru toți americanii:

„Este ziua Americii, este ziua democrației, este ziua speranței. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci triumful unei cauze, cauza democrației. Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, dar mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, avem multe de reparat, avem multe de vindecat. Am aflat iar că democrația este prețioasă. Democrația este fragilă iar în acest moment democrația a învins. Acum, pe acest teren, unde acum câteva zile violența a încercat să afecteze chiar fundația Capitoliului, ne reunim ca o singură națiune, indivizibilă, pentru a efectua transferul pașnic, al puterii așa cum am făcut timp de mai mult de două sute de ani. Aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată. Niciodată! Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii. Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrație, un virus, cu creșterea inegalității, cu rasism sisemic, dar vom face față tuturor obstacolelor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor!”, a spus Joe Biden după ce a depus jurământul de învestire.

Citește și: Fostele Prime Doamne, în linie la învestirea lui Joe Biden. Detaliul ținutei lui Michelle Obama, care a făcut-o să iasă din tipare

Donald Trump, printre palmieri după plecarea de la Casa Albă. Cum arată Mar-a-Lago, clubul în care s-a instalat fostul p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x