Antena Căutare

NASA va căuta exoplanete cu un telescop plasat la limita atmosferică

Noul telescop este urcat cu un imens balon cu heliu şi readus la sol cu paraşuta.

Agenţia spaţială americană testează o nouă idee în căutarea exoplanetelor - planete din afara sistemului nostru solar care orbitează în jurul unei stele şi oferă condiţii apropiate de cele ale planetei noastre.

Exoplanetele vor fi căutate cu ajutorul unui telescop care nu va funcţiona pe suprafaţa planetei, ci transportat la o altitudine de 38 kilometri, undeva la limita atmosferei Pământului.

Telescopul construit de Universitatea Lowell din Massachusetts a fost urcat cu ajutorul unui balon umplut cu heliu care cântărea singur peste 680 kilograme.

PICTURE-C, cum a fost numit telescopul, va avea o vedere mai bună în spaţiu deoarece foloseşte o tehnologie optică nouă, care filtrează razele stelelor în jurul cărora orbitează planetele.

Fără lumina stelelor, astrologii vor putea observa mai bine exoplanetele studiate.

Telescopul este refolosibil şi va face multe drumuri între Pământ şi altitudinea de funcţionare. După mai multe ore de operare, acesta va reveni la sol cu ajutorul unor paraşute.

Pentru acest proiect NASA a finanţat Universitatea Lowell din Massachusetts cu 5.6 milioane de dolari.

Sursa : news.ro

Pelosi îl compară pe Trump cu Nixon, afirmând că acestuia din urmă i-a păsat suficient de ţară încât să demisioneze înai... Donald Trump îi cere pe Twitter liderului nord-coreean Kim Jong Un să acţioneze rapid pentru un acord cu SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x