Antena Căutare

Nelu Tătaru: Au fost extinse zonele roşii la nord-estul Franţei şi regiunea Madrid, iar zonele galbene la restul localităţilor din Franţa, Germania şi Spania

Secretarul de stat Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, că au fost extinse zonele roşii şi la nord-estul Franţei şi la regiunea Madrid, iar în zonele galbene se află celelalte localităţi din Franţa, Germania şi Spania. Persoanele care vin din zonele roşii intră în carantină, în centre speciale, iar cele care vin din zonele galbene vor fi izolate la domiciliu.

Nelu Tătaru a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după ce a fost un aflux al românilor veniţi din Italia, autorităţile se aşteaptă la o creştere a românilor care vin din alte zone.

“La nivelul municipiului Bucureşti am suplimentat cu un număr de epidemiologii, precum am suplimentat chiar dublând şi pe cei din punctele de frontieră. Am avut un aflux al cetăţenilor români întorşi din Italia, ne pregătim pentru un aflux al cetăţenilor veniţi din celelalte zone. Ţin să menţionez că în această dimineaţă la nivelul Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică a decis extinderea zonelor roşii, în nord-estul Franţei şi regiunea Madrid, precum şi zonele galbene la tot ce înseamnă restul localităţilor din Franţa, Germania şi Spania”, a spus secretarul de stat.

El a precizat că persoanele care vin din zonele roşii intră în carantină, iar cele din zonele galbene, în izolare la domiliciu.

“Cei care se vor întoarce din zonele roşii pe care le găsim pe siteul INSP precum şi la Tel-Verde le putem afla, vor fi introduşi în carantină. Cei care vin din zonele galbene vor fi introduşi în izolare voluntară la domiciliu. Ţin să menţionez aceste lucruri tocmai pentru a evita aglomeraţia, neînţelegerea de la punctele vamale sau neînţelegerea în contactul cu epidemiologii noştri”, a explicat Nelu Tătaru.

De altfel, pentru a reduce aglomeraţia de la punctele de trecere a frontierei, au fost sulimentaţi medicii din aceste zone, în special la Borş şi Nădlag, unde s-a înregistrat aglomeraţie.

Toate persoanele care intră în ţară din aceste zone trebuie să treacă de controlul epidemiologic.

Sursa : news.ro

Gantz urmează să fie plasat sub protecţia strânsă a Shin Beth, în urma unor ameninţări... Washingtonul îndeamnă Teheranul să elibereze deţinuţii americani în faţa ameninţării epidemiei noului coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x