Antena Căutare

Netanyahu cere amânarea deschiderii procesului de corupţie împotriva sa, prevăzută la 17 martie, cu 45 de zile

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahou, care se află în toiul unor negocieri în vederea formării unui nou Guvern - a cerut luni amânarea procesului său cu privire la corupţie, care urmează să înceapă la 17 martie, afirmând că nu a avut acces la anumite documente din cadrul anchetei, relatează AFP.

Avocaţii politicianului israelian, care a afirmat că a obţinut ”cea mai mare victorie” din cariera sa în alegerile de la 2 martie, au trimis o scrisoare tribunalului de la Ierusalim, în care cer o amânare cu 45 de zile a deschiderii procesului.

”În momentul depunerii acestei scrisori, noi nu am primit încă toate piesele dosarului culese în anchetă”, scriu avocaţii în această scrisoare, pe care AFP precizează că a consultat-o.

Benjamin Netanyahu - singurul şef de Guvern din istoria Israelului inculpat în timpul mandatului - a fost inculpat de corupţie, detunare de fonduri şi abuz de încredere în trei dosare.

Spre deosebire de cazul miniştrilor, legea israeliană nu împiedică un premier inculpat penal să rămână în funcţie, însă el nu se bucură de imunitate în faţa justiţiei.

Netanyahu îşi clamează nevinovăţia şi se declară victima unei ”vânători de vrăjitoare” a serviciilor Ministerului Public şi presei.

Data prevăzută a deschiderii procesului împotriva sa, 17 martie, coincide cu data-limită până la care preşedintele Reuven Rivlin trebuie să desemneze persoana însărcinată să formeze Guvernul.

Netanyahu şi principalul său rival Benny Gantz, un reprezentant al centrului, poartă în prezent negocieri politice cu scopul de a obţine aderarea unor deputaţi la blocurile lor politice, după ce nici unul şi nici celălalt nu au reuşit să obţină, în urma scrutinului, 61 de mandate în Parlamentul, pragul prevăzut în vederea formării unui guvern.

Depuaţi intenţionează să prezinte un proiect de lege prin care orice persoană inculpată să fie împiedicată să formeze un Guvern.

Sursa : news.ro

Cel puţin un mort în revolte în patru închisori italiene, după suspendarea vizitelor familiale la penitenciar din cauza ... Ieri a fost, astăzi nu-i! Una dintre statuile Parcului Național Rapa Nui, distrusă de o camionetă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x