Antena Căutare

Nivelul transmiterii noului coronavirus, în scădere în Olanda

Nivelul transmiterii noului coronavirus în Olanda a încetinit în mod semnificativ, unde o persoană infectată contaminează în prezent doar o singură altă persoană, faţă de două persoane anterior, potrivit unor estimări, a anunţat miercuri Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică, relatează Reuters.

Jaap van Dissel a estimat, în audieri într-o comisie parlamentară, că această încetinire - care are la bază cele mai optimiste estimări ale institutului - este semnul că o ”creştere exponenţială a epidemiei” a fost, ”după toate probabilităţile, întreruptă”.

Potrivit unor date oficiale, numărul noilor contaminări cu noul corrnavirus a crescut în Olanda cu 17% marţi - la 5.560, iar cel a deceselor la 278.

Institutul de sănătate publică a avertizat că efectele măsurilor luate de către autorităţi într-o încercare de oprire a epidemiei urmează să se vadă abia ”la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare”.

Guvernul olandez a anunţat o prelungire - până la 1 iunie - a interzicerii oricăror adunări publice, care urma să se încheie iniţial la 6 aprilie, şi a avertizat că o izolare totală a populaţiei ar putea fi hotărâtă, în cazul în care se dovedeşte necesară.

Sursa : news.ro

Parlamentul britanic, închis din cauza pandemiei noului coronavirus, pe o periadă de o lună, cu o săptămână înainte să i... Putin se adresează miercuri ruşilor, într-un discurs privind noul coronavirus, la o zi după ce a vizitat un spital la Mo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x