Antena Căutare

”Noi am făcut tot ceea ce am putut în vederea unei plecări ordonate” a M.Britanii din UE, afirmă Juncker, deplângând ”timp irosit, energie irosită”

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a apreciat marţi că Uniunea Europeană a făcut ”tot ceea ce a putut” pentru a asigura o plecare ordonată a Regatului Unit, în contextul în care UE rămâne suspendată de ratificarea părţii britanice, relatează AFP.

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a apreciat marţi că Uniunea Europeană a făcut ”tot ceea ce a putut” pentru a asigura o plecare ordonată a Regatului Unit, în contextul în care UE rămâne suspendată de ratificarea părţii britanice, relatează AFP.

”Voi regreta întotdeauna decizia Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană, însă cel puţin ne putem privi în faţă şi spune că am făcut tot ceea ce am putut pentru a ne asigura ca această plecare să fie ordonată”, a declarat el în Parlamentul European (PE), la Strasbourg.

Preşedintele CE a susţinut voinţa hemiciclului, reafirmată de către liderii grupurilor politice, luni seara, de a ratifica acordul retragerii Regatului Unit din UE după ratificarea acestuia în Parlamentul britanic.

”Mai întâi Londra, apoi Bruxelles şi Strasbourg!”, a lansat el, ceea ce i-a adus o salvă de aplauze din partea eurodeputaţilor.

La rândul său, preşedintele Consiliului European Donald Tusk, de asemenea prezent pentru a prezenta un bilanţ al summitului european de joi şi vineri, a evocat o ”situaţie complexă în urma evenimentelor din acest weekend în Regatul Unit şi cererii britanice a unei prelingiri a procedurii în baza Articolului 50” care prevede procedura retragerii.

”Mă consult cu liderii (Celor 27) cu privire la modul în care să reacţionăm şi voi decide în zilele următoare”, a anunţat el.

Această reacţie va depinde ”de ceea ce va decide Parlamentul britanic sau nu va decide”, a adăugat el, îndemnând ”să fim pregătiţi pentru toate scenariile”.

Jean-Claude Juncker a dat asigurări că CE a lucrat ”fără încetare pentru a negocia şi renegocia un acord”.

”M-a durut să petrec atât timp în acest mandat ocupându-mă de Brexit, când nu mă gândeam la altceva decât la felul în care Uniunea poate fi mai bună pentru cetăţenii săi”, şi-a exprimat el regretul, evocând ”timp irosit, energie irosită”.

Sursa : news.ro

Fotografii sfâșietoare din timpul protestelor din Chile. A început ca protest împotriva creșteri tarifelor de metrou și ... Erdogan ameninţă că va relua ”cu o hotărâre şi mai mare” ofensiva în Siria în cazul în care 1.200-1.300 de kurzi nu se r...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x