Antena Căutare

Noi reguli privind reducerea zgomotului în aeroporturi

Zgomotul din aeroportul poate distruge nervii, dar și sănătatea oamenilor. De aceea, majoritatea autorităților publice impun restricții zborurilor. Comisia pentru transport a Parlamentului European va vota pe 16 aprilie reguli conform cărora comunitățile locale își păstrează capacitatea de a influența măsurile de reducere a zgomotului.

Zgomotul din aeroportul poate distruge nervii, dar și sănătatea oamenilor. De aceea, majoritatea autorităților publice impun restricții zborurilor. Comisia pentru transport a Parlamentului European a votat pe 16 aprilie reguli conform cărora comunitățile locale își păstrează capacitatea de a influența măsurile de reducere a zgomotului.

Ce se schimbă cu noile reguli?

Comunitățile locale vor fi mai implicate. Noile reguli prevăd ca măsurile de reducere a zgomotului să se bazeze pe criterii obiective, măsurabile, în cadrul unui proces transparent care să implice comunitățile locale și alte părți interesate.

Este zgomotul din aeroporturi o problemă într-atât de mare încât să fie necesare reguli noi?

Este o problemă transfrontalieră, deoarece aceleași avioane decolează și aterizează peste tot în Europa. Expunerea prelungită la zgomote mai mari de 85 dB poate cauza pierderea auzului, iar presiunea sunetului lângă aeroporturi poate ajunge până la 100 dB.

Vor crește costurile pentru companiile aeriene și călători?

Nu ar trebui. Reducerea zgomotului este, deja o prioritate pentru producătorii de avioane atunci când dezvoltă tipuri noi. Avioanele deja în serviciu sunt de multe ori echipate cu kit-uri de reducere a zgomotului, deci nu trebuie să ne așteptăm la costuri suplimentare pentru consumatori.

De ce este importantă influența autorităților locale asupra restricției zgomotului?

Parlamentul European a înlăturat propunerea inițială de a da Comisiei Europene dreptul de a revizui toate regulile noi, susținând principiul subsidiarității și asigurându-se că deciziile finale privind reducerea zgomotului revin autorităților locale.

Papa, cel mai popular suveran pontif din toate timpurile. 13 MILIOANE de oameni îl urmăresc pe Twitter... Ajutorul UE pentru țările lovite de dezastre - mai rapid și fără birocrație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x