Antena Căutare

Noua Zeelanda comemoreaza un an de la seismul devastator din Christchurch

Astazi se implineste un an de la cutremurul devastator care a zguduit orasul Christchurch din Noua Zeelanda in urma caruia si-au pierdut viata 185 de oameni.

Neo-zeelandezii au tinut miercuri un moment de reculegere in memoria celor care au murit in urma seismului din 2011, relateaza AFP. Aproximativ 60.000 de persoane s-au reunit la o ceremonie de comemorare in Hagley Park, la Christchurch, in prezenta familiilor victimelor.


"Data de 22 februarie va fi mereu una dintre cele mai negre zile din istoria acestei tari mandre", a declarat premierul neozeelandez John Key.

Guvernatorul general Jerry Mateparae a dat citire unui mesaj de condoleante din partea printului Charles al Marii Britanii si a proiectat un mesaj video din partea secretarului de Stat american Hillary Clinton.

"Chiar si cei care se aflau departe de voi in acea zi groaznica va impartasesc suferinta si cunosc lupta pe care o duceti", a declarat Hillary Clinton.

Christchurch, cel de al doilea cel mai important oras din tara, a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 la ora locala 12.31 (1.51, ora Romaniei). Dezastrele provocate au fost de neimaginat. La un an de la cutremur, Christchurch intarzie sa se relanseze, eforturile de reconstructie fiind franate de replici si o nehotarare politica.

foto: EPA/ Intact Images

Gradinile biblice, inviate dupa 2.500 de ani... ONU: Topirea zapezii ar putea provoca inundatii fara precedent in Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x