Antena Căutare

Numărul unu comunist din provincia Hubei, epicentul epidemiei de Covid-19, demis din funcţie şi înlocuit cu primarul Shanghaiului

Numărul unu în ierarhia comunistă a provinciei Hubei, ”leagănul” epidemiei de penumonie virală din China Covid-19, a fost demis din funcţie, a anunţat joi agenţia chineză de presă China Nouă, relatează AFP.

Secretarul general al Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) Jiang Chaoliang, în această provincie situată în centrul ţării, a fost înlocuit cu primarul din Shanghai Ying Yong, precizează agenţia oficială.

Acest anunţ intervine în contextul în care bilanţul epidemiei a urcat joi la aproape 60.000 de cazuri de contaminare - dintre care cel puţin 1.355 mortale - marea majoritate în Hubei, unde a apărut virusul Covid-19 în decembrie.

Capete au început să cadă la începutul săptămânii în Hubei, în urma unor critici dure în opinia publică cu privire la gestionarea crizei.

Principalii doi conducători ai Comisiei Provinciale (Minister) a Sănătăţii au fost deja înlocuiţi în funcţii.

Furia este aprigă de câteva săptămâni, în contextul în care autorităţile au fost acuzate de majoritatea cetăţenilor de faptul că au întârziat să reacţioneze faţă de primele cazuri ale bolii, apărute într-o piaţă din Wuhan, capitala provinciei.

Această nemulţumire s-a amplificat după moartea, vineri, a lui Li Wenliang, la vârsta de 34 de ani, unul dintre primii medici care a alertat cu privire la epidemie.

Mustrat de poliţie, care l-a acuzat de faptul că propagă ”zvonuri”, medicul a fost contaminat cu Covid-19.

Li Wenliang este considerat de-acum un erou naţional, în timp ce conducătorii locali sunt acuzaţi de faptul că au încercat să muşamalizeze dezvăluirile medicului.

Aproape întreaga provinciei Hubei a fost plasată de facto în carantină la 23 noiembrie, iar cei 56 de milioane de locuitori sunt împiedicaţi să părăsească provincia.

Preşedintele Xi Jinping aprecia miercuri că observă o ”evoluţie pozitivă” a epidemiei, în urma unor ”măsuri puternice” luate de regimul comunist.

Sursa : news.ro

Sudanul încheie un acord privind acordarea unor compensaţii rudelor victimelor atentatului vizând distrugătorul USS Cole... Regina Elisabeta a Angliei se plimbă cu trenul, în Londra, printre muritori. Galerie foto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x