Antena Căutare

O avalansa masiva blocheaza sute de turisti britanici in Elvetia

Sute de britanici aflati in vacanta au fost izolati inca de joi seara intr-o statiune de ski din Zermatt, Elvetia, din cauza unei avalanse masive, conform Daily Mail.

O ploaie de ninsoare si gheata a blocat toate drumurile si caile ferate din satul elvetian, foarte popular in randul turistilor britanici.

"Totul este complet blocat", a spus un purtator de cuvant al birolui de turism din localitate.

Zapada a blocat sina de tren si drumurile care duc catre populara statiune, in timp ce vremea rea nu permite nici ca elicopterele sa decoleze, a mai spus acesta.

Belinda Hadden, o britanica de 53 de ani, spune ca impreuna cu grupul sau de prieteni a fost obligata sa renunte la zborul catre Londra din cauza caderilor de zapada de aproape un metru.

"Nu am stiut nimic pana cand am ajuns la gara si mi s-a spus ca nu exista nici o sansa sa plec. Sunt si locuri mai rele in care poti sa ramai blocat, dar ma ingrijoreaza faptul ca suntem cu adevarat izolati aici. Nu a mai cazut atat de multa zapada din anul 1999. A nins aproape un metru numai in aceasta zi", a mai spus aceasta.

Statiunea Zermatt, aflata la 1,620 de metri altitudine, a devenit celebra in 1865 cand aplinistul Edward Whymper a folosit-o punct de plecare pentru a ajunge pe Matterhorn.

Foto: dailymail.co.uk

Alegerile prezidentiale din Franta pun in pericol situatia romilor romani de acolo... FOTO! Etna a erupt in forta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x