Antena Căutare

O femeie din China în vârstă de 54 de ani, care a fost odată recunoscută ca o „mamă iubitoare” pentru adoptarea a 118 copii, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare

Li Yanxia a fost găsită vinovată la Curtea Wu'an din provincia Hebei miercuri pentru extorcare, fraudă, falsificare și tulburare a ordinii sociale.

Li Yanxia a fost găsită vinovată la Curtea Wu'an din provincia Hebei miercuri pentru extorcare, fraudă, falsificare și tulburare a ordinii sociale.

Fosta proprietară de orfelinat, care a fost poreclită "Love Mother" (în traducere mamă iubitoare), a fost amendată, de asemenea, cu 2,67 milioane de yuani, echivalentul a 388.000 de dolari.

15 complici, inclusiv prietenul ei, au fost de asemenea condamnați, conform BBC.

Instanța a constatat că Li Yanxia, cunoscută și sub numele de Li Lijuan, a "abuzat de influența orfelinatului".

"A comis, împreună cu banda ei, nenumărate fraude, printre alte ilegalități, pentru a obține beneficii economice enorme", a declarat într-o postare site-ul de micro blogging Weibo, publicată de Curtea Populară a orașului Wu'an.

Prietenul ei, Xu Qi, a fost acuzat de perturbarea ordinii sociale, extorcare, fraudă și rănire intenționată. El a primit o sentință de 12,5 ani în închisoare și o amendă de 1,2 milioane de yuani.

Câțiva dintre ceilalți 14 complici au primit închisoare de până la patru ani.

Li a devenit cunoscută pentru prima dată în 2006, după ce mass-media a publicat câteva declarații în care aceasta spunea că a adoptat zeci de copii în orașul ei natal Wu'an, un mic oraș din provincia Hebei.

Ea a declarat pentru mass-media că a fost o dată căsătorită, dar a divorțat după ce fostul soț și-a vândut fiul unui traficant pentru 7000 de yuani. Ea a spus că a reușit să-și recupereze fiul și de atunci a decis că vrea să încerce să-i ajute și pe alți copii.

De-a lungul anilor, ea a acumulat bogății semnificative, devenind una dintre cele mai bogate femei din Hebei. La mijlocul anilor 1990, a investit într-o companie de minerit de fier și, în cele din urmă, a devenit proprietarul acesteia.

"Am văzut de multe ori o fată de cinci sau șase ani care alerga în jurul minei. Tatăl ei murise, iar mama ei a fugit, așa că am luat fata la mine acasă. Ea a fost primul copil pe care l-am adoptat", a declarat Li ziarului local Yanzhao Metropolis Daily.

A continuat să adopte zeci de alți copii și, în cele din urmă, a înființat un orfelinat, pe care la numit "Love Village". Ea a fost adesea subiectul unor publicații de știri, în care se scria despre faptul că a luptat împotriva cancerului și și-a pierdut toată averea.

Numărul copiilor aflați sub îngrijirea ei a atins numărul de 118 copii în 2017.

În mai 2018, poliția a constatat că avea mai mult de 20 de milioane de yuani și 20.000 de dolari în conturile bancare și deținea vehicule de lux precum Land Rovers și Mercedes Benz. Ei au descoperit că desfășoară activități ilegale începând din 2011.

Ea a manipulat, de asemenea, unii dintre copiii ei adoptați pentru a împiedica lucrările unor șantiere de construcții, făcându-i să alerge sub camioane, astfel încât construcția nu putea continua. Li a șantajat apoi aceste companii de construcții.

Boris Johnson anunţă „o epocă de aur” şi asigură cetăţenii UE că pot rămâne în Marea Britanie... Ucraina a capturat un petrolier rus la Ismail, în apropierea graniţei cu România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x