Antena Căutare

O scrisoare secretă a Reginei Elisabeta a II-a va putea fi deschisă doar în 2085. Ce se cunoaște despre document

O scrisoare lăsată de Regina Elisabeta a II-a va putea fi deschiă numai în anul 1985. Regretata Suvernă a scris documentul în 1986.

Regina Elisabeta a II-a , colaj Galerie
Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare care va putea fi deschisă abia în 2085 | Profimedia

Scrisoarea lăsată de regină se află într-un seif din Sydney, Australia. Seiful nu poate fi deschis decât peste 63 de ani, potrivit dorințelor celei care a domnit peste Regatul Unit timp de 70 de ani. Scrisoarea a fost realizată de Regină în timpul unei vizite de stat din 1986.

Scrisoarea cu un conținut necunoscut este ținută într-o zonă restricționată în Queen Victoria Building, una dintre clădirile istorice din Sydney.

Regina Elisabeta a dat indicații stricte despre deschiderea scrisorii

Nici personalul care a fost apropiat Reginei nu cunoaște informații despre conținutul scrisorii, ci doar indicațiile stricte ale Suveranei:

”Salutări! Într-o zi potrivită care fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d. Hr, vă rog să deschideți acest plic și să le transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”, sunt indicațiile Reginei care a semnat scrisoarea ”Elisabeta R”, potrivit History of Sydney.

Citește și: Cum a fost pozată Prințesa Anne când sicriul Reginei părăsea Balmoral. Singura fiică a Elisabetei o însoțește în ultima călătorie

Se presupune că scrisoarea care va fi deschisă în 2085 conține un mesaj personal pentru australieni.

Australia este condusă de Monarhia britanică, iar noul Rege, Charles al III-lea, este reprezentat în acest stat de guvernatorul Dave Hurley.

Citește și: Primele declarații ale Prințului Harry despre pierderea bunicii lui, Regina Elisabeta. Ce a mărturisit îndurerat la Windsor

Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022

Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral pe data de 8 septembrie 2022. Suverana Marii Britanii avea 96 de ani și din octombrie 2021 a început să aibă probleme grave de sănătate. Moartea Prințului Philip, bărbatul pe care l-a iubit enorm, a slăbit-o pe Majestatea Sa.

Astfel, după ce a fost internată în secret în luna octombrie, Regina Elisabeta a II-a a decis să se odihnească la scurt timp după ce a fost infectată cu coronavirus. Boala COVID-19 a slăbit și mai tare trupul deja în suferință al mamei Regelui Charles al III-a.

Din cauză că nu putea să participe la toate angajamentele regale, fiul său i-a ținut locul în mai multe rânduri.

A venit timpul ca Prințul Charles să fie încoronat Regele Charles al III-a, după un moment de profundă suferință provocat de moartea mamei sale. În doar un an și câteva luni, acesta și-a pierdut ambii părinți. Iată ce a transmis la scurt timp după ce a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta, cea pe care o înlocuiește pe tronul Angliei.

Majestatea Sa a domnit 70 de ani și a fost reprezentată de 15 prim-miniştri. În timpul domniei sale au existat 14 preşedinţi americani, pe care i-a cunoscut, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

Regina Elisabeta a II-a a fost fiica lui Elisabeth Bowes-Lyon (Regina Mamă Elisabeta) și a lui George al VI-lea al Regatului Unit. Elizabeth Alexandra Mary, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut pe 21 aprilie 1926, fiind primul copil al celui care urma să fie regele George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a devenit moştenitoare a tronului Marii Britanii când unchiul ei, Edward al VIII-lea, a abdicat pe 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Ea avea 10 ani.

Pe parcursul dominiei sale, Regina a vizitat Australia de 16 ori.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x