Antena Căutare

Apariție spectaculoasă la Vatican, în preajma Crăciunului! Mesajul extraordinar transmis de Papa Francisc

O sculptură în nisip uriașă ce reprezintă Scena Nașterii Domnului la scală naturală și un brad din regiunea italiană Friuli au fost inaugurate vineri seară în piaţa Sfântul Petru, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Crăciun.

O sculptură în nisip uriașă ce reprezintă Scena Nașterii Domnului la scală naturală și un brad din regiunea italiană Friuli au fost inaugurate vineri seară în piaţa Sfântul Petru, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Crăciun.

„Nisipul, material sărac, reaminteşte simplitatea, micimea şi fragilitatea în care Dumnezeu s-a arătat odată cu naşterea lui Iisus în precaritatea din Beetlem", a declarat Papa Francisc, primindu-i vineri după-amiază într-o audienţă pe reprezentanţii regiunilor care au donat nisipul şi bradul de Crăciun.

„Să fii mic ar putea fi considerat un fapt în contradicţie cu divinitatea (...) însă nu este aşa, pentru că micime înseamnă libertate. Cine este mic, în sensul evanghelic, este nu doar uşor, ci şi liber", a adăugat liderul de la Vatican.

Pentru această sculptură, intitulată „Sand nativity", au fost folosite aproximativ 7.000 de tone de nisip oferite de comuna Jesolo de lângă Veneţia.

Apariție spectaculoasă la Vatican, în preajma Crăciunului! Mesajul extraordinar transmis de Papa Francisc

„Sand nativity" a fost realizată de trei sculptori: olandeza Susanne Ruseler - care a sculptat ciobanii şi animalele din partea stângă a lucrării - rusul Ilia Filimonţev - autorul părţii centrale a Sfintei familii şi a îngerului - şi cehul Radovan Zivny - care a sculptat chipurile şi hainele regilor magi, aflaţi în partea dreaptă a ieslei, potrivit Agerpres.

Bradul are o înălțime de 21 de metri și a fost tăiat din pădurea Cansiglio din munţii Dolomiţi, o zonă în care o furtună a distrus la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie multe hectare de vegetaţie, cu vânturi violente care au bătut în rafale ce au atins viteze de până la 180 de kilometri pe oră.

Arborele a fost oferit Vaticanului de dioceza Concordia-Pordenone şi de regiunea Friuli-Veneţia Giulia.

Din 1982, un brad provenind dintr-o pădure europeană este ridicat în fiecare an la Vatican alături de Scena Naşterii Domnului.

Iluminate la sfârşitul zilei în prezenţa mai multor mii de persoane, sculptura din nisip şi bradul vor rămâne în piaţa Sfântul Petru până în noaptea de 13 ianuarie.

Europa se cutremură! Angela Merkel a fost înlocuită! Succesorul a fost ales în urmă cu câteva ore, marcând o nouă eră pe... Tragedie într-un club din Italia. Șase oameni au murit și alții 100 sunt răniți, totul dintr-o prostie! - VIDEO...
Ana Bodea, despre succes și determinare: „Ca actor trăiești mai multe vieți într-una singură”
Ana Bodea este protagonista serialului Lia – Soția soțului meu, difuzat de Antena 1 și...
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la ce spun. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023 atrage atenția asupra comportamentului Gemenilor. Aceștia...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 6 februarie – 12 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x