Antena Căutare

O soră a lui al-Baghdadi, Rasmiya Awad, arestată de turci în nord-vestul Siriei, în apropierea unei tabere, la Azaz

O soră a lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării Statul Islamic (SI) mort într-o operaţiune a unui comando american la sfârşitul lui octombrie, a fost arestată de Turcia în nordul Siriei, a anunţat marţi un oficial turc de rang înalt, relatează AFP.

”Turcia a prins-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi la Azaz”, în nord-vestul Siriei, a declarat oficialul turc, sub protecţia anonimatului.

”Rasmiya Awad, născută în 1954, a fost prinsă într-un raid împotriva unei tabere în apropiere de Azaz”, a adăugat el.

Sora lui al-Baghdadi era împreună cu soţul său, o cumnată şi cinci copii, a precizat oficialul.

”Cei trei adulţi sunt pe cale să fie interogaţi”, a declarat el.

”Ceea ce vom afla (din aceste interogatorii) va ajuta Turcia, dar şi restul Europei, să se apere mai bine de terorişti”, a mai declarat el.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care dispune de o vastă reţea pe teren, a confirmat arestarea surorii lui al-Baghdadi, a soţului acesteia, cumnatei şi celor ”cinci copii mici” într-o tabără în apropiere de Azaz.

”Alţi patru irakieni au fost arestaţi”, a adăugat directorul SOHR Rami Abdel Rahman.

Oraşul Azaz se situează în sectorul de nord-vest al Siriei, aflat sub controlul Turciei în urma unei ofensive militare pe care a efectuat-o în 2016.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat la 27 octombrie moartea lui al-Baghdadi în cursul unui raid, în noaptea dinainte, în nord-vestul Siriei, la câţiva kilometri de frontiera cu Turcia.

La o zi după acest anunţ, Turcia a anunţat că serviciile sale de informaţii şi militarii săi au avut contacte ”intense” cu omologii lor americani în noaptea în care s-a desfăşurat operaţiunea militară care a condus la moartea lui al-Baghdadi.

Turcia - suspectată mult timp că a lăsat jihadişti să-i traverseze frontiera pentru a se duce în Siria, după izbucnirea războiului care devastează această ţară din 2011 - a fost însângerată de mai multe atentate comise de SI şi a intrat în 2015 în coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite.

Însă Ankara a fost acuzată în ultimele săptămâni de faptul că slăbeşte lupta împotriva elementelor dispersate ale Statului Islamic prin lansarea la 9 octombrie a unei ofensive împotriva miliţiei kurde siriene Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), vârful de lance al luptei împotriva organizaţiei jihadiste.

Sursa : news.ro

Iranul urmează să reia activităţi suspendate de îmbogăţire a uraniului în uzina de la Fordo, anunţă Hassan Rohani, în a ... Reforma pensionării magistraţilor a Poloniei încalcă dreptul UE, hotărăşte CJUE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x