Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Destin crunt pentru o puștoaică de 14 ani. Romina a fost ucisă de tatăl ei după ce s-a îndrăgostit: ”Cu secera în mână și-a mărturisit crima”

O adolescentă în vârstă de 14 ani a fost ucisă cu sânge rece chiar de tatăl ei. Bărbatul și-a ieșit din minți după ce fiica lui s-a îndrăgostit și a fugit cu bărbatul pe care-l iubea. 

Destin crunt pentru o puștoaică de 14 ani. Romina a fost ucisă de tatăl ei după ce s-a îndrăgostit: ”Cu secera în mână și-a mărturisit crima”

Romina Ashrafi, o puștoaică de 14 ani, din provincia Gilan, Iran, a fugit de acasă cu iubitul ei, în vârstă de 35 de ani, după ce tatăl lui s-a opus căsătoriei.

Bărbatul a alertat, însă, poliția, iar Romina a fost trimisă acasă, deși le-a spus oamenilor legii că se teme pentru viața ei.

Din păcate, temerile ei s-au adeverit, astfel că în urmă cu câteva zile, tatăl ei a atacat-o chiar în timp ce se afla în cameră.

„Te rog! Nu mă omorî! Nu pot să respir!”. Un bărbat a murit, după ce un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui! Imagini tulburătoare! VIDEO

Romina a fost „decapitată” cu o seceră, iar apoi tatăl a ieșit în fața casei „cu secera în mână și a mărturisit crima”, potrivit presei locale.

Cazul a stârnit un val de revoltă în țară, presa relatând despre povestea tinerei și subliniind că adolescenta a ajuns în „casa paternă nesigură”. Ziarele au amintit, cu această ocazie, de eșecul lamentabil al legilor pentru protecția femeilor și a fetelor.

De cealaltă parte, Shahindokht Molaverdi, secretar al Societății pentru Protecția Drepturilor Femeii, a reacționat dur „Romina nu este nici prima și nu va fi nici ultima victimă a crimei pentru onoare”, ea precizând, de asemenea, că astfel de crime vor continua „atâta timp cât legea nu este suficient de descurajantă”.

O mamă și-a ucis copilul de doar nouă ani, aruncându-l într-un canal: ”Se va duce într-un loc mai bun!” Ce spune soțul femeii despre fapta comisă

Codul penal islamic din Iran reduce măsurile punitive pentru tații și alți membri ai familiei care sunt condamnați pentru omor, violență domestică asupra copiilor sau „omoruri pentru onoare”. Dacă un bărbat este găsit vinovat de uciderea fiicei sale, pedeapsa este între trei și 10 ani de închisoare, în timp ce o crimă este pedepsită și cu condamnarea la moarte.

Recomandari