Antena Căutare

Oamenii cu grupa sangvină "A", posibil mai expuși la efectele severe ale COVID-19. Ce informații oferă studiile preliminare

În urma unor studii conduse de cercetătorii chinezi care au analizat grupele sanguine ale peste 2.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus, au ajuns la concluzia că oamenii cu grupa sanguină "A" au dezvoltat simptome mai severe și au arătat o rată mai mare a infecției cu COVID-19.

Oamenii cu grupa sangvină "A", posibil mai expuși la efectele severe ale COVID-19

Mai mult, oamenii cu grupa sanguină "0" au un risc mai scăzut de infecție. Studiul citat de SCMP arată, concret, că din 206 pacienți care au murit din cauza COVID-19 în Wuhan, 85 aveau grupa sanguină A, în vreme ce doar 52 aveau grupa 0, potrivit unui studiu derulat de experți și doctori din Beijing, Wuhan, Shanghai și Shenzhen.

Elevii unui liceu din Iași produc mii de măști de protecție impotriva Covid19: "Le dezinfectăm și le distribuim celor care au nevoie"


Studiul este unul preliminar, însă se bazează pe analiza situației

Bolnavii în stare gravă din China, supuși la terapii cu cu celule stem, ficat artificial şi purificarea sângelui

Experții au îndemnat autoritățile din întreaga lume să ia în calcul grupele sanguine ale pacienților atunci când își elaborează strategiile de tratament.

Oamenii din domeniul cercetării îndeamnă la o protecție personală mai mare pentru persoanele cu grupa A și la un tratament mai agresiv, în condițiile infectării.

Alertă! Bebeluș din Botoșani ajuns la spital cu simptome de coronavirus. Mama băiețelului s-a întors din Italia și nu a respectat izolarea

Atenție, studiul nu a fost deocamdată definitivat, iar autorii au avertizat că ar putea exista riscuri pentru medicii care aleg să-l folosească drept sursă de inspirație în abordarea tratamentului!

Cercetătorii au stabilit felul în care sistemul imunitar luptă împotriva Covid-19

Oamenii de știință din toate colțurile lumii încep să ”deslușească” noul tip de coronavirus. De această dată, experții din Australia au stabilit cum luptă sistemul imunitar împotriva COVID-19.

Astfel, în cadrul cercetării lor, ce a fost publicată în revista Nature Medicine, oamenii de știință au explicat că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus se recuperează ca după o răceală.

”Această descoperire este foarte importantă pentru că ne ajută să înțelegem cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus”, a declarat profesoara Katherine Kedzierska, co-autorul studiului.

Conform experților, mulți dintre oamenii care s-au vindecat de coronavirus au făcut-o întrucât sistemul lor imunitar a fost puternic și a reușit să combată virusul COVID-19.

Continuarea -----> Cercetătorii au stabilit felul în care sistemul imunitar luptă împotriva Covid-19. Cine sunt persoanele care se recuperează rapid, ca după o răceală

Coronavirusul a fost ”subestimat” de către toţi liderii politici, recunoaşte preşedinta Comisiei Europene Ursula von der... MAE: Cetăţenii români blocaţi în prezent la graniţa Austriei cu Ungaria vor putea tranzita teritoriul ungar, până la eli...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x