Antena Căutare

Ofensiva turcă în Siria va continua ”până la atingerea obiectivelor”, anunţă Erdogan; două milioane de refugiaţi sirieni urmează să fie trimişi în ”zona de securitate”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi că ofensiva turcă în nordul Siriei continuă ”până la atingerea obiectivelor” acesteia, în pofida îndemnurilor Washingtonului de a-i pune capăt, relatează AFP.

”Noi ne vom continua lupta (...) până la atingerea obiectivelor noastre”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat din Baku, unde participă la un summit.

Speaking in Baku today, says Turkish army has gained the control of 1,000 km2 area on the 7th day of recent military offensive, vows to clear the area from Manbij to Iraqi border in the north of , stresses that the operation will go until all objectives achieved.

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt)

Erdogan face aceste declaraţii la o zi după un avertisment ferm al omologului său american Donald Trump, care şi-a înăsprit tonul faţă de Turcia, pe care a îndemnat-o să pună capăt operaţiunii militare din Siria, lansată la 8 octombrie, şi în care a anunţat o serie de sancţiuni.

Ofensiva turcă vizează să disloce din nord-estul Siriei forţele kurde ale Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), considerate ”teroriste” de Ankara, dar care sunt aliatele Occidentului în lupta împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI).

YPG sunt o grupare cu legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată drept ”teroristă” de Ankara, Washington şi UE.

”Până în această dimineaţă o am eliberat o zonă de aproape 1.000 de kilometri pătraţi din mâinile organizaţiei separatiste teroriste”, a declarat Erdogan desemnând astfel YPG.

”Vom securiza rapid regiunea care se întinde de la Minbej (în nord-vestul Siriei) şi până la frontiera noastră cu Irakul”, a mai declarat el.

Potrivit lui Erdogan, această zonă urmează să primească ”într-o primă fază un milion, iar apoi două milioane de refugiaţi sirieni” dintre cei 3,6 milioane de sirieni care s-au refugiat în Turcia de la începutul conflictului din Siria în 2011.

Erdogan s-a întâlnit laaceastă reuniune cu premierul ungar Viktor Orban.

President meets Prime Minister at Council Meeting in .

— Ali Özkök (@Ozkok_A)

Sursa : news.ro

Indicele egalităţii de gen 2019: România, pe locul 25 în UE... Indienii de la Tech Mahindra deschid în Timişoara primul centru de dezvoltare din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x