Antena Căutare

Oficial: Anders Breivik sufera de "schizofrenie paranoida". Autorul atacurilor din Norvegia scapa de inchisoare

O comisie medicala numita de justitia norvegiana a confirmat joi diagnosticul psihiatric enuntat in noiembrie in cazul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din Norvegia soldate cu 77 de morti la 22 iulie, care ii permite sa evite inchisoarea, relateaza AFP.

"Nu exista nicio obiectie importanta fata de concluzia" raportului psihiatric de la 29 noiembrie, care declara ca Breivik sufera de "schizofrenie paranoida", potrivit presedintelui comisiei, Karl Heinrik Melle, citat de agentia NTB.


Aflat in prezent in arest preventiv, Breivik, in varsta de 32 de ani, asteapta deschiderea procesului sau la 16 aprilie.

Tinand cont de concluziile examenului psihiatric, el ar urma sa scape de inchisoare si sa fie condamnat la ingrijiri psihiatrice intr-o institutie cu regim inchis.

Potrivit procurorului, Breivik s-a simtit ofensat cand a aflat opinia psihiatrilor, care a generat de asemenea controverse in tara scandinava.

Ostil islamului si multiculturalismului in Europa, Breivik a detonat o bomba in apropiere de sediul Guvernului norvegian, la 22 iulie, apoi a deschis focul timp de mai mult de o ora asupra a sute de tineri laburisti, reuniti la o scoala de vara pe insula Utoya, in apropiere de Oslo. El recunoaste faptele, dar refuza sa pledeze vinovat.

sursa: Jurnalul

foto: anorak.co.uk

Kim Jong-il a lasat in urma o avere de miliarde de dolari... Dezafectarea centralei de la Fukushima va dura 40 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x