Antena Căutare

Oficial de la Kiev: Rusia, Romania, Polonia si Turcia vor imparti intre ele teritoriul Ucrainei

Liderul partidului Marea Ucraina, Igor Bercut, a declarat ca cea mai mare parte a teritoriului tarii va fi impartit intre Romania, Polonia, Rusia si Turcia. Kievul si alte cinci regiuni vor ramane singurele care vor mai apartine Ucrainei in continuare, informeaza Jurnalul.md.

"Mai devreme sau mai tarziu, Ucraina va ramane doar cu Kievul si cinci regiuni, iar restul teritoriului va fi impartit intre Romania, Polonia, Rusia si Turcia", a precizat Igor Bercur, pentru sursa citata.

Politicianul a explicat ca Polonia va dori sa recastige Lvovul si Galitia, Romania - Basarabia, Turcia - Crimeea, Rusia fiind oricand pregatita sa anexeze zona de est.

In Istanbul, orice turist poate cumpara o harta unde Crimeea este vopsita in steagul turcesc, a amintit Igor Bercut. Iar in est, nu toti voteaza neaparat pentru Rusia, ci pentru faptul ca in acolo salariile si pensiile sunt de trei ori mai mari".

In acelasi timp, directorul Departamentului pentru relatia cu media de la Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, Oleg Volosin, a declarat ca Ucraina nu doreste sa-si alipeasca Transnistria de teama de a nu pierde Crimeea.

Noi suntem pentru inviolabilitatea frontierelor din Europa, stabilite dupa al doilea razboi mondial, deoarece schimbarile pot reprezenta o adevarata amenintare pentru noi. Astazi vom lua Transnistria, iar maine Rusia ne va cere Crimeea, apoi romanii vor pretinde Bucovina, iar Ungaria - Transcarpatia".

Sursa: Antena3

Eroii de la Fukushima: "Vom muri in cateva saptamani"!... Regimul libian, la un pas de prabusire. Gaddafi nu se da batut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x