Antena Căutare

Oficial rus: "Romania a platit cu tezaurul faptul ca a ocupat Basarabia ruseasca si s-a numarat printre agresorii URSS"

Romania nu trebuie sa mai aiba pretentii la tezaur pentru ca a ocupat Basarabia ruseasca, in 1918, si pentru ca a facut parte din fortele de ocupatie din timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, a declarat seful Centrului de Istorie a Razboaielor si Geopolitica din cadrul Institutului de Istorie Generala din Rusia, Mihail Miagkov.

Miagkov s-a aratat indignat atat de pretentiile Romaniei, cat si ale deputatilor din Republica Moldova, care au sustinut cauza tarii noastre la Comisia Europeana.

”In general, orice fapt istoric trebuie examinat in context. Ce ar fi ca Rusia sa ceara despagubiri in bani de la Franta pentru ceea ce a facut Napoleon in Moscova, in anul 1812? Ar fi cel putin hilar. Insa aceasta cerere ar fi mai intemeiata decat pretentiile Moldovei fata de Rusia”, a spus acesta pentru Vocea Rusiei.

”Rezerva de aur a fost transmisa Imperiului Rus in decembrie 1916. Cu cateva luni inainte, Romania a intrat in Primul Razboi Mondial de partea Antantei, insa a fost invinsa de catre trupele Germaniei si Austro-Ungariei. Trebuia salvat nu doar aurul regal, ci si Romania. Pentru asta, Rusia a deschis un nou front”, continua Mihail Miagkov.

Citeste continuarea articolul in Jurnalul!

Turcia a masat blindate la granita cu Siria... Romanii din Spania o duc din ce in ce mai greu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x