Antena Căutare

Oleg Deripaska și Mihail Fridman, doi miliardari din Rusia și aliați ai lui Vladimir Putin,transmit mesaje de pace. Ce se întâmplă

Oleg Deripaska și Mihail Fridman, doi dintre oamenii de bază ai lui Vladimir Putin, au postat pe rețelele de socializare mesaje prin care arată că vor pacea.

colaj putin razboi Galerie
Oleg Deripaska și Mihail Fridman, doi dintre oamenii de bază ai lui Vladimir Putin, au postat pe rețelele de socializare mesaje prin care arată că vor pacea. | Profimedia

Cei doi miliardari ruși, Mihail Fridman și Oleg Deripaska, au postat mesaje prin care cer încetarea războiului izbucnit de Vladimir Putin în Ucraina.

Fridman a spus că războiul provocat de Putin constituie o adevărată tragedie. În 1990, cei doi oligarhi ruși au avut o influență foarte mare asupra președintelui Boris Elțîn. În prezent, ei și alți oameni înstăriți din Rusia sunt în pragul unul dezastru economic după sancțiunile severe pe care Rusia le-a primit din cauza începerii războiului în Ucraina.

Miliardarii ruși, afectați financiar de invazia lui Putin în Ucraina

Mihail Fridman, miliardarul din Rusia care s-a născut în vestul Ucrainei, a declarat într-o scrisoare deschisă adresată angajaților săi că impactul sancțiunilor impuse de Occident pentru Rusia au un efect nefast și asupra afacerii sale, potrivit Digi24.

Citește și: Ce este războiul hibrid și cum se spune că Rusia folosește această tactică în Ucraina

„M-am născut în vestul Ucrainei și am trăit acolo până la vârsta de 17 ani. Părinții mei sunt cetățeni ucraineni și locuiesc în Lvov, orașul meu preferat. Dar mi-am petrecut, de asemenea, o mare parte din viață ca cetățean al Rusiei, construind și dezvoltând afaceri. Sunt profund atașat de popoarele ucrainean și rus și văd conflictul actual ca pe o tragedie pentru ambele națiuni. Această criză va costa vieți și va afecta două națiuni care s-au avut ca frații timp de sute de ani. Deși o soluție pare groaznic de îndepărtată, nu pot decât să mă alătur celor a căror dorință arzătoare este ca vărsarea de sânge să ia sfârșit. Sunt sigur că partenerii mei îmi împărtășesc punctul de vedere”, arată Fridman în scrisoarea citată de Reuters.

La fel de afectat ca Fridman, oligarhul Oleg Deripaska a făcut și el o postare pe rețeaua Telegram prin care își manifestă dorința de pace și speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Oleg Deripaska este fondatorul Rusal, gigantul aluminiului în Rusia.

Ce cer miliardarii ruși, în ciuda așteptărilor tuturor

„Pacea este foarte importantă”, spune Deripaska.

Cu câteva zile înainte de izbucnirea războiului, 36 de oameni influenți din Rusia au participat la o întâlnire la Kremlin cu președintele Vladimir Putin.

Acum o săptămână, Deripaska avea încrederea că acest război nu va izbucni, dar Putin și-a luat chiar și apropiații prin surprindere cu decizia lui de a ataca Ucraina.

Potrivit Reuters, un alt magnat din Moscova, care a cerut să nu îi fie dezvăluită identitatea, a spus că acest război este o catastrofă atât pe plan economic, politic, dar și în relație cu celelalte popoare ale lumii.

Pierderile suferite de ruși în urma sancțiunilor Occidentului

Atacul Rusiei asupra Ucrainei nu numai că a făcut ravagii materiale, ci a destabilizat piețele din întreaga lume și a afectat averea chiar și a celor mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin.

Citește și: Un bătrân în vârstă de 80 de ani a cerut să se alăture armetei ucrainene. Ce și-a luat cu el și care este motivul impresionant

Zeci de miliarde de dolari au fost șterse din averea elitei miliardare a Rusiei, pe măsură ce bursa țării și rubla s-au prăbușit.

Cei aproximativ 116 miliardari ai Rusiei au pierdut aproape 90 de miliarde de dolari începând cu 16 februarie 2022, calculează Forbes.

Dintre acestea, aproximativ 39 de miliarde de dolari au fost șterse joi, după ce indicele Moex al Rusiei s-a închis cu 33%, iar rubla a scăzut la un minim record în raport cu dolarul.

Citeşte şi: VIDEO. Ucrainean, filmat într-o luptă corp la corp cu un soldat rus înarmat. Scene de groază la Harkov

Cum ajută Elon Musk în criza din Ucraina în timpul războiului declanșat de Rusia. Magnatul și-a oferit imediat sprijinul... Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse cât mai curând...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x