Antena Căutare

OMS a recunoscut: Al doilea val de coronavirus nu va mai exista. Vestea pe care toată Planeta o aștepta

OMS a recunoscut că este din ce în ce mai puţin probabil un al doilea val de coronavirus. Posibilitatea continuării pandemiei de Covid-19 este tot mai mult "eliminată", susțin reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS a recunoscut: Al doilea val de coronavirus nu va mai exista. Vestea pe care toată Planeta o aștepta Galerie
Cel mai probabil, al doilea val de coronavirus nu va mai exista, anunță OMS | Hepta

Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat luni că modelele cu care se lucrează elimină "tot mai mult" posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

Într-un interviu, Maria Neira a cerut totuşi "multă prudenţă" şi "bun simţ" în această fază "foarte critică" de eliminare a restricţiilor.

OMS cere populației să nu dea dovadă de "excesivă relaxare"

Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă "nici de paranoia, nici de excesivă relaxare" şi să "înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase".

OMS a recunoscut: Al doilea val de coronavirus nu va mai exista. Vestea pe care toată Planeta o aștepta

OMS a recunoscut: Este din ce în ce mai puţin probabil un al doilea val de coronavirus

Hepta

Un vaccin împotriva Covid-19 ar dura până la doi ani; Foto: Hepta

"Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile", a spus ea.

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

Potrivit lui Neira, "a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni".

OMS: "Următoarele săptămâni vor fi o fază critică"

Totuşi, a precizat ea, "nu putem face multe previziuni deoarece următoarele săptămâni vor fi o fază critică".

Noi simptome ale coronavirusului, descoperite! Medici din linia I, semnal de alarmă! „Au apărut, la unii pacienți, înainte de semnele de COVID-19 cunoscute”

"După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală", a spus responsabila OMS cu privire la ridicarea restricţiilor din prima fază în care a intrat şi Spania.

Spania, asemenea altor ţări vecine, a început ridicarea treptată a restricţiilor de deplasare, după măsurile de izolare impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului

Veste bună! Când vor putea pleca românii în Spania, în vacanțe, fără să mai fie carantinați? A fost anunțată data exactă... Spania anunţă că turiştii străini pot reveni în ţară din luna iulie, fără a mai fi necesară plasarea lor în carantină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x