Antena Căutare

ONU: Copiii din Siria, torturati, macelariti si folositi ca scuturi umane

Conform reprezentantului special al ONU pentru Copii si Conflicte Armate, copiii din Siria sunt torturati in detentie, macelariti in atacuri si folositi ca scuturi umane, in fata insurgentilor.

"Multi fosti militari vorbesc despre atacuri in zonele civile, despre copii, copii mici ucisi si mutilati. Avem, de asemenea, marturii si am vazut copii care au fost torturati si care poarta urmele torturii. Am auzit de copii pusi pe tancuri si folositi ca scuturi umane pentru ca tancurile sa nu fie atacate, iar acest lucru ni l-au povestit unii copii", a explicat reprezentantul ONU, Radhika Coomaraswam.

Aceasta a declarat ca suferintele suportate de copii in Siria sunt neobisnuite chiar si pentru un conflict. „Suntem cu adevarat socati. Uciderea si mutilarea copiilor in schimburi de focuri este un lucru cu care ne confruntam in multe conflicte dar aceasta tortura a copiilor in detentie, copii cu varste mai mici de zece ani, este ceva extraordinar, ceva ce nu am vazut in alte locuri", a continuat ea.

Raportul ONU relateaza un conflict armat din 9 martie 2012, din satul Ayn l'Arouz, din provincia Idlib, de unde mai multi copii au fost luati cu forta de la casele lor si folositi de soldati ca scuturi umane.

Unii copii au povestit ca au fost batuti, legati la ochi si pusi in pozitii chinuitoare, biciuiti cu cabluri, arsi cu tigarea sau chiar electrocutati.

Foto: Intactimages / EPA

O grupare terorista somaleza ofera 10 camile recompensa pentru capturarea lui Barack Obama... Rusia: Perchezitii in locuintele liderilor opozitiei, inainte de mitingul anti-Putin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x