Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Opulenta, la un nou nivel: Chinezii bogati angajeaza mame surogat din SUA

Chinezii care au facut avere au gasit o noua metoda de a-si demonstra bogatia: angajeaza mame surogat din Statele Unite si „comanda” chiar si aspectul viitorilor copii. Cheltuiesc sute de mii de dolari pentru a avea un bebelus pe placul lor care le poate aduce si cetatenia americana.

Tailanda, India si Ucraina erau cele mai cunoscute destinatii pentru cei care cautau mame surogat, pana ce chinezii si-au reevaluat optiunile. Acum, asiaticii pentru care banii nu sunt o problma, angajeaza femei din Statele Unite pentru a le aduce pe lume copiii.

In China, este interzis sa angajezi mame surogat, asa ca s-a dezvoltat o piata neagra in acest domeniu. Totusi, cei care nu vor sa aiba probleme cu legea, apeleaza la varianta internationala, care nu este supusa niciunei restrictii.

O agentie din China percepe pana la 300.000 de dolari pentru aranjarea unei nasteri in SUA. „Daca adaugati biletele de avion si alte cheltuieli, pentru numai 300.000 de dolari, obtineti doi copii si toata familia poate sa emigreze in SUA”, a declarat un agent din Shanghai, pentru Reuters.

Obtinerea unui permis de rezidenta pentru toata familia nu este singura singura motivatie a chinezilor. Unii dintre ei aleg ca micutii sa fie nascuti in SUA pentru ca asa pot alege donatori de sperma si de ovule cu anumite trasaturi, care sa le garanteze faptul ca vor avea copii frumosi sau inteligenti.

Foto: Hepta

Recomandari