Antena Căutare

Papa Francisc, avertisment înfiorător: "Lumea se află la un pas de un război nuclear"

Papa Francisc a spus luni că se teme de pericolul unui război nuclear şi că, în opinia lui, lumea se află acum „la limită”, scrie Reuters.

Papa Francisc a spus luni că se teme de pericolul unui război nuclear şi că, în opinia lui, lumea se află acum „la limită”, scrie Reuters.

El a făcut acest comentariu înaintea vizitei în Peru şi Chile, ca urmare a alarmei false care a vizat statul Hawai, sâmbătă, şi a provocat panică în rândul locuitorilor.

Întrebat dacă este îngrijorat privind izbucnirea unui război nuclear, Papa Francisc a spus: „Cred că suntem la limită. Chiar îmi este teamă de asta. Un accident este suficient să precipite lucrurile”.

El nu a făcut vreo menţiune la adresa Hawai sau Coreea de Nord.

În timpul îmbarcării pentru Chile, oficialii de la Vatican au înmânat reporterilor exemplare ale unei fotografii făcute în 1945 în care apare un băiat japonez ducând pe umeri fratele ucis în urma atacului nuclear al Statelor Unite asupra Nagasaki.

Am fost mişcat atunci când am văzut asta. Singurul lucru la care m-am putut gândi au fost cuvintele «frunctul războiului»”, a spus Suveranul Pontif, făcând referire la explicaţia foto. „Am vrut să fie replicată şi distribuită pentru că o imagine ca asta poate fi mai emoţionantă decât o mie de cuvinte. Din acest motiv am vrut să o împărtăşesc cu voi”.

Apel disperat al autorităților: „Suntem invadați! Sunt arme de distrugere în masă”... A apărut în largul mării! Autoritățile au intrat în alertă generală: „S-a dublat. Devine din ce în ce mai mare!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x