Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Papa Francisc, declarații îndrăznețe despre relațiile intime și mâncare. Cum le caracterizează Suveranul Pontif

Plăcerile oferite de mâncare şi de relațiile intime dintre parteneri sunt „divine” şi au căzut în trecut victime bigotismului și „excesului de zel” din partea Bisericii, a dezvăluit Papa Francisc într-o carte de interviuri publicată recent.

Papa Francisc, mesaj important pentru creștini (sursa foto: Profimedia)

Papa Francisc, un cunoscut critic al bigotismului, a subliniat faptul că plăcerea este de proveniență divină și nu trebuie supusă unor interpretări greșite.

Papa Francisc, mesaj important pentru creștini

„Plăcerile vin direct de la Dumnezeu, nu sunt nici catolice, nici creştine, nici altceva, sunt pur şi simplu divine”, a dezvăluit Papa Francisc pentru scriitorul de origine italiană Carlo Petrini, autor al cărții „TerraFutura, conversations with Pope Francis on integral ecology”, o operă bazată pe dialogurile sale spirituale cu Suveranul Pontif.

„Biserica a condamnat plăcerea inumană, brutală, vulgară, dar, pe de altă parte, a acceptat întotdeauna plăcerea umană, simplă, morală”.

citește și: „Timpul este pe sfârșite”. Papa Francisc, avertisment despre catastrofa ce urmează: „Creația geme de durere”

Papa Francisc, născut Jorge Bergoglio în Argentina, a mai spus că nu există loc pentru „o moralitate excesivă” care neagă plăcerea, dar despre care a spus că exista în Biserică în trecut, şi a insistat că „este o interpretare greşită a mesajului creştin”.

Papa Francisc, declarații îndrăznețe despre relațiile intime și mâncare. Cum le caracterizează Suveranul Pontif

Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice (Sursa foto: Profimedia)

„Plăcerea de a mânca este făcută pentru a te menţine sănătos prin mâncare, la fel cum plăcerea sexuală există pentru a face dragostea mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei”, a adăugat el.

citește și: „Va fi un dezastru”. Avertisment pentru creștinii din întreaga lume! Papa Francisc: „Nu înseamnă că ești comunist”

Viziuni contrare „au cauzat daune enorme, care pot fi încă simţite astăzi în anumite cazuri”.

„Plăcerea de a mânca şi plăcerea sexuală vin de la Dumnezeu”, a subliniat Papa Francisc.

Suveranul Pontif, lider spiritual al 1,3 miliarde de catolici din lume, a nominalizat filmul danez „Babette's Feast” (1987) ca reflexie a mesajului lui. Filmul, a cărui acţiune e plasată în secolul al XIX-lea, spune povestea unui bucătar care invită un grup de ultra-puritani protestanţi la un banchet somptuos. Este „un imn al bunăvoinţei creştine, al dragostei”, a completat Papa Francisc.

Cartea „TerraFutura, conversations with Pope Francis on integral ecology” a fost scrisă de Petrini, fondatorul mişcării „slow food”, iniţiată în anii 1980 ca replică la „fast food”. Interviurile adunate aici se concentrează pe viziunea Papei Francisc despre ecologismul cu faţă socială, idee subliniată de el în 2015.

Sursa: Agerpres, news.ro

Recomandari