Antena Căutare

Papa Francisc face modificari in Guvernul Bisericii! Suveranul Pontif a numit un nou "prim-ministru"

Arhiepiscopul Pietro Parolin a fost numit de Papa Francisc in functia de secretar de stat, comparata cu cea de prim-ministru sau chiar de "papa adjunct"

Anuntata de ceva vreme, Papa Francisc a simtit nevoia sa faca o schimbare importanta in fruntea Guvernului Bisericii! Astfel, Suveranul Pontif l-a instalat pe nuntiul in Venezuela, Pietro Parolin, in functia de Secretar de Stat, in locul controversatului Tarcisio Bertone.

In varsta de 58 ani, monseniorul Parolin va fi investit oficial pe 15 octombrie, dupa cum anunta comunicatul dat publicitatii de Vatican. Imediat dupa ce a fost numit Papa, Francisc nu s-a ferit sa spuna public ca doreste o modificare in randul Curiei (Guvernul Vaticanului). Au fost numiti cativa comisari care au cercetat atent munca Bisericii si Bancii Vaticanului, iar rezultatele pare-se ca l-au nemultumit pe Suveranul Pontif.

Schimbat de la sefia Guvernului, cardinalul Bertone ramane in postura de sambelan, rol decisiv in cazul in cazul demisiei sau decesului unui Papa.

Urmariti editia integrala a Observatorului pe antenaplay.ro

Un supermarket din Spania, scena unei operatiuni "Robin Hood"... China: O casa cu zidurile subrezite de apa s-a prabusit chiar in fata unei echipe de televiziune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x