Antena Căutare

Parlamentul croat a ratificat Tratatul de aderare la Uniunea Europeana

Croatia este cea de-a doua tara dintre cele sase foste republici iugoslave care adera la UE, dupa ce parlamentul din aceasta tara a ratificat vineri, in unanimitate, Tratatul de aderare la Uniunea Europeana, relateaza AFP.

Inaintea aderarii, prevazuta la 1 iulie 2013, Tratatul va trebui sa fie ratificat de cele 27 de state membre UE. Cinci tari au facut deja acest lucru, respectiv Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia si Malta.


Ratificarea Tratatului a fost votata de toti cei 136 de deputati prezenti, dintr-un total de 151.

"Este un moment important. Am atins obiectivul si avem acum un mijloc important de a ameliora calitatea vietii si a spori nivelul de securitate pentru cetateni", a declarat premierul croat, Zoran Milanovici.

Aderarea Croatiei la UE a fost aprobata in cadrul unui referendum, in ianuarie, de 66 la suta dintre croati.

Dupa Slovenia in 2004, Croatia va fi cea de-a doua dintre cele sase foste republici iugoslave care adera la UE, o perspectiva oferita tuturor tarilor din Balcanii occidentali.

VIDEO! Brazilia: 30 de delfini aflati in pericol de moarte, salvati de turisti... Ceremonia de retragere a lui Christian Wulff starneste noi contoverse in Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x