Antena Căutare

Patru nave chineze au intrat in apele teritoriale ale Japoniei, la doua zile dupa un incident asemanator

Patru nave guvernamentale chineze au intrat duminica in apele teritoriale ale insulelor administrate de Japonia, dar revendicate de China, la numai doua zile de la ultima intruziune de acest gen, a anuntat paza de coasta nipona, informeaza AFP.

Aceste nave de supraveghere maritima au intrat in jurul orei locale 12.00 (5.00, ora Romaniei) in zona de 22 de kilometri care inconjoara insulele Senkaku din Marea Chinei de Est (denumite Diaoyu de catre Beijing), dar au parasit zona trei ore mai tarziu, ramanand totusi in apropiere, a precizat paza de coasta. Acestea au fost reperate in apropiere de insula Uotsuri, unde mai multe nave chineze se aventurasera vineri.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe Chikao Kawai "a protestat energic pe langa ambasadorul Chinei Cheng Yonghua cu privire la intrarea navelor chineze in apele teritoriale japoneze si cu privire la frecventa crescuta a acestor actiuni", a precizat Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat. Micul arhipelag a provocat o serioasa deteriorare a relatiilor dintre Beijing si Tokyo in ultimele doua luni.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Presa germana: „Trenurile din Romania circula mai prost decat pe vremea lui Ceausescu”... 2,5 milioane de americani nu au curent electric, la cinci zile de la trecerea uraganului Sandy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x