Antena Căutare

PE: Adrian Severin ramane fara imunitate

Membrii Comisiei Juridice din Parlamentul European au votat, in unanimitate, in favoarea ridicarii imunitatii europarlamentarului PSD Adrian Severin.

Conform unui document confidential obtinut de RFI Romania, Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European cere ridicarea imunitatii lui Adrian Severin "excluzand restrictionarea libertatii personale", scrie euractiv.ro.

De asemenea, in cazul in care acest raport va fi adoptat in plenul legislativului joi, Parlamentul "incredinteaza Presedintelui sarcina de a transmite imediat prezenta decizie (...) autoritatilor competente din Romania (...)".

Directia Nationala Anticoruptie a transmis in data de 5 aprilie o cerere de ridicare a imunitatii europarlamentarului socialdemocrat in urma suspiciunilor de savarsire de acte de coruptie. Astfel, Parchetul ar urma sa "efectueze investigatiile si sa deschida urmarirea penala impotriva lui Adrian Severin". Procurorii ar urma sa "initieze o actiune penala (...) pentru luare de mita si/sau trafic de influenta (...)".

Severin este suspectat de acte de coruptie in baza unei declaratii a unui alt europarlamentar, a unei facturi in copie si a unei inregistrari audio furnizata de massmedia britanica.

Foto: Intactimages

Cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,3 grade, in Chile... Hypersonic-jet: de la Paris la Tokyo in 2,5 ore!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x