Antena Căutare

PE: Petitiile impotriva Strategiei Nationale de Aparare, redeschise

Conform unui comunicat trimis de catre europarlamentarul PSD Victor Bostinaru, redeschiderea petitiilor vine pe fondul contestarii votului de la inceputul lunii decembrie a anului trecut, data la care petitiile au fost declarate inchise cu votul a 16 eurodeputati PPE, majoritatea din PDL, desi acest grup avea dreptul la doar 12 membrii in Comisia de Petitii.

Presedinta Comisiei de Petitii a Parlamentului European, eurodeputata Erminia Mazzoni a anuntat azi ca petitiile jurnalistilor romani care reclamau introducerea presei in Strategia Nationala de Aparare ca vulnerabilitate a statului roman, vor fi redeschise, informeaza un comunicat de presa semnat de eurodeputatul Victor Bostinaru.

Redeschiderea petitiilor vine pe fondul contestarii votului de la inceputul lunii decembrie a anului trecut, data la care petitiile au fost declarate inchise cu votul a 16 eurodeputati PPE, majoritatea din PDL, desi acest grup avea dreptul la doar 12 membrii in Comisia de Petitii.

Mai mult decat atat, conform Regulamentului Parlamentului European, ca votul sa fie valabil, PDL-ul avea nevoie de 18 voturi, reprezentand jumatate plus unu din numarul membrilor Comisiei. De asemenea, semnatarii petitiei, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, impreuna cu membrul sau afiliat Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind au transmis o solicitare catre liderii Parlamentului European prin care solicitau redeschiderea petitiilor impotriva Strategiei Nationale de Aparare a Romaniei (SNAp).

Decizia redeschiderii petitiilor a fost luata in unanimitate la nivelul coordonatorilor tuturor Grupurilor Politice, dupa ce Conferinta Presedintilor Parlamentului European a decis pe 15 decembrie sa recomande negocieri pentru solutionarea contestarii votului.

Dupa aceasta decizie se vor continua procedurile din Comisia de Petitii si se vor urmari evolutiile in adoptarea SNAp. De asemenea, Comisia Europeana va fi invitata sa elaboreze o pozitie oficiala cu privire lamentiunile din SNAp in contextul in care executivul comunitar si-a exprimat ingrijorarea fata de derapaje similare din alte state membre ale Uniunii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Tragedie in Mexic: Sapte sportivi, omorati pe terenul de fotbal!... Romania, cea mai expusa tara din Europa la foamete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x